Održana opštinska smotra recitatora

Održana Opštinska smotra recitatora

13. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura

U Narodnoj biblioteci Srbobran je održana Opštinska smotra recitatora, u utorak 12. marta 2024. godine, po tradiciji ova ustanova je u svojoj čitaonici dočekala najbolje recitatore iz svih škola sa teritorije opštine.

Na smotri je učestvovalo šezdeset učenika koji su se takmičili u tri uzrasne kategorije: za mlađi uzrast – od prvog do četvrog razreda osnovne škole, za srednji uzrast od petog do osmog razreda osnovne škole i za stariji, srednjoškolski, uzrast. Na takmičenju su učestvovala deca iz Srbobrana, Turije i Nadalja, odnosno učenici iz sve četiri osnovne škole, kao i gimnazije.

Opštinska smotra recitatora šalje šestoro učenika na Zonsku smotru u Bač

Održana Opštinska smotra recitatora

Opštinska smotra recitatora je imala tročlani stručni žiri, koji je ocenjivao učesnike, a činili su ga: Čila Balaž – prevodilac, Krstić Vesna – učiteljica u penzijim i Blagojević Goran – pesnik.

Po odluci žirija na Zonskoj smotri u Baču, 7. i 8. aprila, opštinu Srbobran će predstavljati: Maša Šabović (2. razred), Stefan Đurović (4. razred), Sara Marjanski (5. razred), Nikoletta Dányi (7. razred), Teodora Momčilović i Dragana Martinović (Gimnazija).

Facebook Komentari