Pobeda AKADEMIKA protiv Topolčana

10. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaški klub “Akademik” je u subotu odigrao 24. kolo Prve regionalne lige “Sever”, u Srbobranu, i upisao bodove protiv KK “Topola” iz Bačke Topole, nakon što je na semaforu rezultat zaustavio na 90:72 (23:21, 27:10, 23:23, 17:18).

Posle dva vezana poraz klub iz Srbobrana imao je imperativ pobede u ovom meču. Samo je u prvoj četvrtini, tokom prvobitnog odmeravanja snaga, utakmica bila rezultatski neizvesna, ali već po ulasku u drugih deset minuta igre postalo je jasno da postoji vidna razlika u klasi. Bolji šut za tri poena, skok, neprobojna odbrana i kreativnost u napadu krasili su igru domaće ekipe i istovremeno bili nerešiv rebus za igrače iz Topole.

Ponovo je “Akademik” ostvario timsku pobedu, svedoče tome lepo raspoređeni poeni među igračima, čak petorica sa dvocifrenim učinkom: po 18 poena Miloš Vojnović i Jovan Ivković uz 4 trojke ovog drugog, Igor Šijačić 14 poena i 3 trojke, a Aleksa Birovljev i Igor Dokić po 10 poena i svaki po trojku.

“Imali smo za nama dve vrlo neizvesne utakmice, u Kuli i Zrenjaninu, koje na kraju nisu završene u našu korist i to nam se ove sezone dešavalo dosta puta. Takve utakmice jako potroše igrače, a i nas na klupi, ipak smogli smo snage i danas pred svojom publikom došli do značajne pobede, ne samo u rezultatskom smislu, već kako bi se podiglo raspoloženje u ekipi. Pokazali smo kvalitet, u toj drugoj četvrtini smo napravili nedostižnu prednost i do kraja utakmice smo imali zadatak tu razliku da držimo.

Takva situacija mi je dozvolila da i mladim igračima, nadama našeg kluba, dam više prostora u igri, i drago mi kad u takmičarskim utakmicama oni ostvare značajniju minutažu. Čestitam mojom momcima na pobedi i okrećemo se narednom protivniku. Sledi nam gostovanje u Novoj Pazovi, ekipi koja je predzadnja na tabeli, što znači da im preti ispadanje i sigurno je da će dati i više od svog maksimuma kako bi došli do bodova. Mi naravno, kao i uvek, idemo na pobedu.”, kaže posle utakmice trener KK “Akademik”, Jovica Andrić.

Posle 24 takmičarska kola srbobranski klub ima odnos pobeda i poraza 13:10, i zauzima poziciju 5 na tabeli. Andrić ocenjuje da su generalno zadovoljni mestom na tabeli, ali da je sigurno moglo bolje. Još 5 kola do kraja sezone je pred njegovom ekipom i čak 2 vrlo teška meča sa vodećim ekipama u takmičenju.

Facebook Komentari