Cvet za humanost na Dan žena

Cvet za humanost na Dan žena

08. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Zdravlje

Dobrovoljno davalaštvo krvi u Srbobranu je po pravilu akcija koja se sa uspehom realizuje, uz dobar odziv građana, a tako je bilo i danas 8. marta, na datum koji ipak ima poseban značaj.

Humanost je, na prvom mestu, osobina koja krasi dobrovoljne davaoce krvi i zato Crveni krst Srbobran, kao organizator akcija, svake godine priređuje svečane dodele priznanja onima koji su u iskazivanju humanosti konstantni.

Iskazivanje zahvalnosti za gest nesebičnosti, na akciji priređenoj u Pozorištancu, odlučila je da na 8. mart nagradi i Opština Srbobran. Predsednik Opštine Radivoj Debeljački je svim prisutnim damama, bilo da su došle da daruju krv ili rade sa davaocima kao volonterke ili medicinsko osoblje, poklonio po cvet, čestitajući im Dan žena i zahvaljujući im se na tome što čine za zdravlje čitavog društva.

Crveni krst Srbobran u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine i ovu akciju je priveo kraju prikupljajući vrednu zalihu dragocene tečnosti. Pozivu da uveličaju akciju davaljaštva krvi se odazvalo 64 Srbobranaca, a njih 58 je moglo i dati krv.

S verom da će praznik posvećen nežnijem polu, vreme kad se iskazuje ljubav, uticati na davaoce da značajnije iskažu empatiju i daruju deo sebe onima kojima je zaista potrebna pomoć, i Crveni krst je dočekao pripremivši poklončiće za sve, naravno i cveće za dame.

Facebook Komentari