Boračke legitimacije uručene Srbobrancima

Boračke legitimacije uručene Srbobrancima

08. mart 2024.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Mala sala Opštinske uprave Srbobran bila je u četvrtak mesto na kom su uručene boračke legitimacije ratnim veteranima sa teritorije opštine Srbobran. Kartice za ostvarivanje prava na popuste za različite usluge uručila je pomoćnica ministra Sanja Lakić, u ime Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Okupljenim borcima iz ratova devedesetih, prva se obratila Milena Alargić, predsednica Skupštine opštine Srbobran, ukazujući veliko poštovanje za ono što su činili za svoju zemlju. “U najtežim i najbitnijim momentima vi ste se odazvali pozivu države i išli u rat, čime ste zadužili naše društvo, i zbog toga vam upućujem jedno veliko ‘hvala’. Sa nama je danas gospođica Sanja Lakić, pomoćnica ministra Nikole Selakovića u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koja je došla lično da uruči boračke kartice svakom pojedincu, u želji da na taj način ukaže poštovanje države prema ličnoj žrtvi svakog od vas.”, reči su kojima se Milena Alargić, predsednica SO Srbobran, obratila prisutnim veteranima ratova od 1991. do 1999. godine.

Rečima “Hvala i izvinite!”, svoje obraćanje borcima je započela pomoćnica ministra Sanja Lakić, s namerom da ukaže kako je država svesna da ta zahvalnost dolazi decenijama nakon ratnih sukoba.

“U poslednjih godinu i po dana povećali smo broj registrovanih boraca za gotovo pedeset posto, sa 25.000 na skoro 50.000 boraca. Sve činimo da boračke legitimacije budu jedna vrsta kartica pogodnosti, tako da će naši registrovani borci, dakle oni koji su regulisali svoj status u opštinskim upravama, imaju niz značajnih popusta, ne samo u svojoj lokalnoj samoupravi nego širom Srbije. Popusti se, između ostalog, odnose na apoteke, banje i različite vrste preduzetničkih radnji. Ovo je samo jedan korak u poboljšanju svakodnevnog života boraca, a mi svakako radimo na tome da se boračka populacija podigne i da kreiramo programe u skladu sa njihovim potrebama”. objasnila je Sanja Lakić.

Ona je pozvala lokalna udruženja zadužena za boračka pitanja, da konkurišu na raspisani Javni poziv Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i tako dođu u poziciju da za svoje projekte dobiju određena sredstva.

Facebook Komentari