Finansijska podrška za proces vantelesne oplodnje

Finansijska podrška za proces vantelesne oplodnje

07. mart 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Zdravlje

Opština Srbobran raspisala je JAVNI POZIV ZA DODELU SREDSTAVA ZA NAKNADU TROŠKOVA PRIPREME I LEČENjA U POSTUPKU VANTELESNE OPLODNjE U 2024. GODINI.

Predmet javnog poziva predstavljaju sredstva opredeljena budžetom opštine Srbobran za 2024. godinu, za naknadu troškova pripreme i lečenja u postupku vantelesne oplodnje, koja se dodeljuju parovima sa teritorije opštine Srbobran. Maksimalan iznos sredstava koji se dodeljuje paru za naknadu troškova pripreme i lečenja u postupku vantelesne oplodnje je najviše do 100.000 dinara.

Pravo na naknadu troškova pripreme i lečenja u postupku vantelesne oplodnje podrazumeva refundaciju troškova koji su proistekli pre postupka biomedicinskog potpomognutog oplođenja (BMPO) koji podrazumevaju troškove analiza, dijagnostike, neophodnih lekova i suplementacije kao i trškove prevoza, koji su nastali u roku 6 meseci pre podnošenja zahteva.

  • Pravo na naknadu troškova pripreme i lečenja u postupku vantelesne oplodnje par može da ostvari uz kumulativnu ispunjenost sledećih uslova:
  • da žena u momentu podnošenja zahteva nije navršila 45 godina života;
  • da par ima državljanstvo Republike Srbije;
  • da par ima prebivalište na teritoriji opštine Srbobran najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva;
  • da par poseduje pozitivno mišljenje Stručne komisije za vantelesnu oplodnju
  • Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu;
  • da par poseduje Potvrdu Republičkog fonda da zdravstveno osiguranje o ispunjenosti uslova za postupak BMPO – Obrazac BMPO 3.

Zahtev za ostvarivanje prava na naknadu troškova pripreme i lečenja u postupku vantelesne oplodnje, podnosi se Opštinskoj upravi Srbobran, Odeljenju za javne službe, upravu, zajedničke poslove i ljudske resurse na propisanom obrascu. Obrazac zahteva za ostvarivanje prava na naknadu troškova pripreme i lečenja u postupku vantelesne oplodnje, može se preuzeti na sajtu Opštine.

Facebook Komentari