TURIJA OPEN 2024

TURIJA OPEN 2024: Tradicija duga četvrt veka

02. mart 2024.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Džudo, Sport

Džudo klub “Turija” je danas organizovao 25. Međunarodni turnir TURIJA OPEN 2024, koji je u Srbobranu okupio više od 460 takmičara.

Džudisti iz 8 država: Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Republike Srpske (BiH), Rumunije, Bugarske, Mađarske i Rusije; iz čak 51 kluba, 311 dečaka i 150 devojčica nadmetalo su pojedinačno i ekipno u 3 uzrasne kategorije (U14, U12, U10).

Posle celodnevnog programa u velikoj dvorani CST Srbobran, najbolji klub u generalnom plasmanu bio je domaćin TURIJA OPEN 2024, Džudo kluba “Turija“.

TURIJA OPEN 2024 Tradicija duga četvrt veka

“Nastupili smo mahom, sa podmlađenom ekipom, za veliki broj naše dece ovo je jedno od prvih takmičarskih iskustava. Većina naših džudista su upravo početnici, ali su se ponašali kao da imaju veliko iskustvo, dobili su vetar u leđa od starijih drugara koji se već godinama takmiče, zato i ne čudi što smo ekipno bili najbolje rangirani klub. Naše devojčica su kao i uvek najuspešnije, imamo dobru žensku ekipu, tako da su poletarke uzele prvo mesto i pehar u ukupnom plasmanu, uz starije devojčice koje su takođe danas bile prve, ali one su nas na vrhunske rezultate i zlatna odličija već navikle.”, sa ponosom ističe Milan Srdanović, prvi trener Džudo kluba “Turija”.

Ceremoniji otvaranja turnira, koji je ove 2024. godine obeležio četvrt veka postojanja, prisustvovao je predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački. On se pre početka nadmetanja obratio deci, poželeo im je mnogo uspeha, da pruže najbolje od sebe i uživaju u sportu, druženju i svemu što jedan ovako veliki turnir nosi sa sobom.

Foto galeriju sa većim brojem detalja sa turnira možete pronaći na facebook stranici SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari