Zlatna medalja za Zvezdice

Zlatna medalja za Zvezdice

29. februar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Zabava

U sportskoj hali u Novom Bečeju proteklog vikenda održan je još jedan plesni sektakl, Festival igre za decu i omladinu „Dance now“, koji je ove godine okupio oko 800 učesnika različitih starosnih i plesnih kategorija, među kojima i srbobranske Zvezdice.

Ovaj festival se uspešno organizuje od 2016. godine i okuplja plesače iz čitavog okruženja. “Dance now” predstavlja jednu od najvećih plesnih organizacija ne samo u Srbiji, već i šire. Tokom godine organizuje se i do 30 plesnih takmičenja u zemlji, ali i u inostranstvu.

Među učesnicima na ovogodišnjem takmičenju “Dance now” u Novom Bečeju našla se i plesna grupa “Vesele zvezdice” iz Srbobrana koju predvodi koreograf Tatjana Vujanić. Ona se kratko osvrnula na značaj ovakvih takmičenja i nastupa: “Na ovom takmičenju smo prošli veoma zapaženo i kući smo se vratili sa zlatnom medeljom za prvo mesto u kateogoriji dance show, uzrast childrens, i specijalnom nagradom – plaćeno učešće na međunarodnom takmičenju u Istanbulu. Koreografiju Party upotpunili su kostimi šiveni posebno za ovu priliku.”, kaže Tatjana Vujanić.

Nagrađenu koreografiju su izvele: Višnja Šeguljev, Sanja Debeljački, Sara Bukvić, Anja Šijačić, Stela Vojvodić, Tijana Baćinski, Elena Grujić, Nađa Filipović, Jovana Kaćanski, Nina Jokić, Sofija Belić, Nevena Pešić, Anastasija Radić i Lidija Popsavin.

“Zašto su ovakva takmičenja važna za decu? Na svakom fastivalu, manifestaciji i takmičenjima stičemo nove veštine i upoznajemo druge plesače. Deca se druže, gledaju nastupe ostale dece i uče nešto novo. Imamo lepe uspomene kojih ćemo se rado sećati, a još je puno avantura pred nama.

Devetog marta učestvujemo na takmičenju Sirmium dance now u Sremskoj Mitrovici sa koreografijom Panter i Bond – Začarani krug. U maju mesecu idemo sa više grupa na plesni festival Spring fest koji se održava u Vrbasu. Želim nam puno uspeha na predstojećim takmičenjima.”, dodaje koreografkinja Tatjana.

Zvezdice se nadaju odlasku u Istanbul kako bi u ovom velikom gradu i celoj Turskoj predstavili svoje plesno umeće, grupu i opštinu Srbobran, što je poduhvat za koji će im trebati podrška. Nakon uloženog truda i rada, bila bi to lepa nagrada za zlatne devojčice da ostvare svoj san i zablistaju na podijumu u Istanbulu.

Facebook Komentari