Novi krov i fasada na školi u Nadalju

Novi krov i fasada na školi u Nadalju

27. februar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Škola

Nastavlja se sa ulaganjem u Osnovnu školu “Žarko Zrenjanin Uča”, ulazak u završnu fazu radova na revitalizaciji krova i fasade na starom delu zgrade, danas su bili razlog da predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, obiđe gradilište i čuje utiske zaposlenih u ovoj ustanovi.

Predsednika Debeljačkog i Kristijana Kočiša, člana Opštinskog veća u resoru prosvete i kulture, dočekale su direktorica škole Branislava Stanaćev i Dejana Aleksijević. Iako je prethodnih godina u Učinu školu uložena značajna količina sredstava, svi su složni da još uvek ima prostora za unapređenje stanja u, i oko objekta. Radivoj Debeljački je ocenio da je to posledica manjka investiranja u održavanje u prethodnim decenijama, te da je dobro što se u poslednjim godinama dosta radi na tome.

“U toku je rekonstrukcija fasade i zamena krovnog pokrivača na Osnovnoj školi ‘Žarko Zrenjanin Uča’ u Nadalju, posao koji kada bude završen, značajno će popraviti uslove za rad i boravak, kao i sam izgled objekta.

Novi krov i fasada na školi u Nadalju

Opština Srbobran je, zajedno s Pokrajinskom vladom i kompanijom NIS, investirala 41 milion dinara u prethodne 3 godine za različite projekte, kao što su: zamena gasnog kotla, novi sportski teren u dvorištu škole, zamena stolarije, nova digitalna učionica. Ali ono što je za nas najvažnije je da nastavimo sa ulaganjem u naš obrazovni sistem, i da svaka škola na teritoriji naše opštine dobije najbolje moguće uslove za obrazovanje naše dece.”, rekao je predsednik Debeljački u Nadalju.

Značajna ulaganja se očekuju i u drugim osnovnim školama u opštini Srbobran, priprema se projekat potpune zamena krova u OŠ “Vuk Karadžić”, dok “Jovan Jovanović Zmaj” u bliskoj budućnosti očekuje velika rekonstrukcija.

Facebook Komentari