Srećan Dan državnosti

Srećan Dan državnosti

15. februar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Povodom najvišeg državnog praznika – 15. februara, Dana državnosti, predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački je uputio čestitku građanima Srbobrana, Turije i Nadalja.

“Oslanjajući se na svetle tradicije slobode i ideje utemeljenja države još od 1804. godine, za koje su živeli i svoje živote položili heroji srpske revolucije, pa preko 1835. i Ustava Knjaževstva Srbije, hrabro nastupajući kroz dva duga veka srpske istorije, kroz sva iskušenja i bojeve Balkanskih ratova, Velikog rata i II Svetskog rata, sa ponosom baštinimo slobodarsko nasleđe Srbije, spremni da učinimo sve za svoju domovinu, njen razvoj i dalji prosperitet. Samo bezuslovno posvećeni svojim porodicama, svojim gradovima i svojoj državi, obezbedićemo sigurnu budućnost naše Srbije. Svim građanima Srbobrana, Turije i Nadalja čestitam Dan državnosti”, stoji u čestitki.

Dan državnosti Srbije je državni praznik koji se praznuje 15. i 16. februara, a ustanovljen u spomen na dan kada je na zboru u Orašcu 1804. godine dignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine izdat i zakletvom potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Srbije – Sretenjski ustav.

Facebook Komentari