Velika pobeda u preteškom meču

Velika pobeda u preteškom meču

11. februar 2024.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Dugo vremena “Akademik” kod kuće nije igrao tako tešku i neizvesnu utakmicu kakva je bila sinoćna sa košarkaškom ekipom “Srem” iz Sremske Mitrovice. Nakon 40 minuta neprekidne borbe Srbobranci su slavili rezultatom 77:73 (21:17, 19:24, 16:15, 21:17), i tako se odmakli na tabeli od Sremaca za poziciju više i 2 boda razlike.

Od početka subotnjeg meča jasno je bilo da se neće ponoviti slika iz prvog ovosezonskog susreta, kad je KK “Akademik” došao do ubedljive pobede nadigravši protivnika u svim četvrtinama i to u Mitrovici. Revanš u 20. kolu Prve regionalne lige Sever, bio je rovovski rat pod oba koša, domaći su brzom i lepršavom igrom pokušavali da razvuku visoke igrače protivničke odbrane i tako dođu do poena, dok su pod svojim košem igrali agresivno ne bi li naterali goste na grešku, ali je malo šta moglo da nadoknadi prilično loš procenat ostvarenih šuteva, jer lopta prosto nije htela kroz obruč.

Velika pobeda u preteškom meču

Sem dominacije u visini, “Srem” ima i veći broj prilično snažnih igrača koji su takođe u odličnoj kondiciji, tako da nije pomogla ni davno uspostavljena taktika trenera Jovice Andrića, da se protivnik izmori brzom igrom, presingom i učestalim kontrama. Sve navedeno je rezultiralo utakmicom u kojoj su igrači na terenu, kao i oni na klupi sa sve stručnim štabovima, ali i svim posetiocima u hali kojih je bilo mnogo, bili u konstantnoj napetosti, jer je neizvesnost bila neprekidna.

Poslednji minut utakmice je trajao kao cela četvrtina, a pobednik je rešen u poslednjih par sekundi. Poene za “Akademik” su postigli: Aleksa Birovljev 22 (2 trojke), Igor Dokić 16 (3 trojke), Igor Šijačić 11 poena (1 trojka), Saša Markez 8 poena (1 trojka), Jovan Ivković 7 poena (2 trojke), Igor Todor 6 poena (1 trojka), Miloš Vojnović 3 poena, Bojan Grubić 2 poena i Luka Šarenac 2 poena.

“Kako sam utakmicu najavio takva je i bila, fizički jako zahtevan meč, ali na kraju za nas veoma važna pobeda. ‘Srem’ je ekipa koja ima mnogo ‘mesa’, što bi se reklo, kako pod košem tako i na spoljnim pozicijama, vrlo agresivna, došli su kompletni na današnji meč sa idejom i željom da pobede. Čestitam mojim momcima na pobedi, mislim da su ostavili srce na terenu, jedino ne mogu da verujem da smo promašili 22 slobodna bacanja. Dali smo dosta trojki, ali smo ih i mnogo promašili. Zanimljivo je da smo sa njima u oba susreta igrali na mali broj poena.

Najbitnije je da smo dobili protivnika, pogotovo kad se zna da ove sezone nismo imali sreće u neizvesnim završnicama. Izgubili smo do sad 3 utakmice na produžetke, 2 utakmice sa po 2 poena razlike, bilo je vreme da nam se nešto od toga i vrati u egal završnici. Veliko hvala publici. Stvarno su ljudi došli u velikom broju, prepoznali su trenutke kad nam je podrška bila najpotrebnija i tad su najglasnije navijali. Za svaku pohvalu i poštovanje.”, navodi trener Jovica Andrić, i pohvaljuje svoju ekipu još jednom, jer su bili ekipa u pravom smislu te reči. Momci su odigrali požrtvovano i nesebično, od 11 njih koji su imali podjednako raspoređenu minutažu, čak 9 se upisalo u strelce, što trener ističe kao važnu osobenost ove kompaktne grupe momaka.

Naredno 21. kolo KK “Akademik” će igrati u Kovinu 17. februara, sa ekipom KK “Radnički”. Iako je reč o ekipi iz donjeg dela tabele, važno je napomenuti da neuporedivo bolje igra kod kuće, čemu može da posvedoči KK “Hajduk” iz Kule koji je u Kovinu izgubio utakmicu, baš kao i “Sveti Đorđe” iz Žitišta. Iako je u prvom susretu “Akademik” pobedio sa 38 poena razlike, Andrić očekuje da će to biti težak i verovatno neizvestan meč.

Facebook Komentari