Briga o socijalno ugroženima je konstantna

Briga o socijalno ugroženima je konstantna

16. januar 2024.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo, Lokalna samouprava

Da je briga o socijalno ugroženim građanima jedan od važnih aspekata delovanja lokalne samouprave danas je još jednom potvrđeno na sastanku u kabinetu predsednika Opštine Srbobran, gde su sa predsednikom Radivojem Debeljačkim razgovarali, Srđan Budimčić iz Banke hrane Vojvodina, Milan Gluščević iz JKP “Graditelj” i Goran Radovanović sekretar Crvenog krsta Srbobran.

Debeljački je pozdravio sve što ova humanitarna organizacija sa sedištem u Irigu čini, ne samo za socijalno ugrožene u Srbobranu, već širom severne pokrajine, ističući da su on i sekretar Radovanović od početka bili uvereni da je Banka hrane Vojvodina nastala iz iskrene želje njenog osnivača da se pomogne ugroženima.

Odmah po završetku sastanka realizovana je nova akcija podele paketa pomoći, i to u srbobranskom naselju Jamure. Podeljeno je pedesetak paketa za decu kao i prehrambeni proizvodi, prve je obezbedila Banka hrane Vojvodina, a druge Crveni krst Srbobran.

Briga o socijalno ugroženima je konstantna

“Već je treća godina kako radimo sa Crvenim krstom Srbobran, jedna od prvih lokalnih organizacija sa kojom smo počeli saradnju i vrlo smo zadovoljni kako ona funkcioniše. Banka hrane Vojvodina se trudi, koliko je u našoj moći, da se pomogne funkcionisanju Narodne kuhinje, ali i uopšte socijalno ugroženom stanovništvu naslonjenom na Crveni krst. Tako smo i danas organizovali akciju u kojoj se dele paketi pomoći za srbobranske porodice, a na prvom mestu deci. Već mogu da najavim, da ćemo do kraja ove nedelje donirati i značajnu količinu južnog voća, banana i limuna, ali i konditorskih proizvoda, jer želimo da maksimalno podržimo deo stanovništva kod kog je izražena nemaština. Iskreno se nadam da je pred nama budućnost u kojoj će ovi ljudi pronaći način da se integrišu u društveno ekonomske tokove, kako bi sebi i svojim porodicama obezbedili dovoljno sredstava za pristojan život.

U ime Banke hrane Vojvodina i svih onih do kojih dopremamo pomoć, se zahvaljujem kompanijama: Jaffa, Bambi, Delhaize, Nestle i Nectar, zato što njihovo odgovorno poslovanje pravi razliku i čini naše društvo boljim. Hvala Opštini Srbobran, JKP Graditelj i naravno Crvenom krstu Srbobran na saradnji. Uopšte u Srbobranu, sam naišao na ljude koji dobro razumeju probleme i žele nešto da učine za svoje sugrađane, siguran sam da ćemo jednako dobro sarađivati i u vremenu pred nama”, rekao je Srđan Budimčić iz Banke hrane Vojvodina.

Zadovoljan realizovanim aktivnostima, sekretar CK Goran Radovanović se zahvalio Opštini Srbobran i predsedniku Radivoju Debeljačkom na podršci koju uvek upućuje, kao i JKP “Graditelj” na pomoći u realizaciji akcije, i naravno Srđanu Budimčiću i Banci hrane, što konstantno za Srbobran opredeljuje značajne količine pomoći.

“Mislim da je današnji sastanak bio dobar, razgovarali smo kako da se dodatno unapredi položaj socijalno ugroženih građana opštine Srbobran, ali je isto tako bilo važno i da se našim saradnicima iz Iriga pokaže, na najvišem nivou opštine, kako cenimo njihov doprinos tom poslu. Želja je lokalnog Crvenog krsta da se u ovim hladnim danima dodatno pomogne ugroženom stanovništvu, kako bi se osećali bolje i imali bar deo svega onoga što većina nas sebi može da priušti.

Uvek rado ističem saradnju koju imamo sa Bankom hrane Vojvodina, humanost nam je zajednički imenitelj, oni su srbobranski Crveni krst prepoznali kao idealnog partnera jer vide da se svaka donacija transparentno podeli onima kojima je i namenjena. Ovog puta su to bile romske porodice u Srbobranu”, objasnio je sekretar Radovanović.

Facebook Komentari