Bogatija praznična trpeza za ugrožene

29. decembar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Da i ekonomski najugroženiji sloj stanovništva dočeka novogodišnje praznike pune trpeze, uz mesne proizvode i slatkiše, i ove godine su se potrudili Centar za socijalni rad Srbobran i Opštinska organizacija Crvenog krsta, uz podršku Opštine Srbobran.

“Duh solidarnosti koji tokom cele godine krasi našu opštinu Srbobran, uvek u ove praznične dane postane još izražajniji i ova energija redovno stvori atmosferu u kojoj se niko od naših sugrađana ne oseća zapostavljenim. Upravo ovi paketi koji su danas podeljeni porodicama, ali i pojedincima koji se suočavaju sa finansijskim poteškoćama, treba da doprinesu da predstojeće praznike ne dočekaju uskraćeni za lepe osećaje koje praznici nose. Praznici su vreme darivanja i veoma mi je drago da je među Srbobrancima, Turijcima i Nadaljčanima prisutan duh humanosti, jer su se i ove godine odazvali u velikom broju i svojim komšijama obezbedili slatke pakete, kako bi se još jednom uverili da neko brine o njima i kako bi se osetili zadovoljno”, saopštila je Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran.

“Novost iz Centra za socijalni rad je što smo ove godini bili u mogućnosti da obezbedimo mesne pakete za sve korisnike novčane socijalne pomoći, a ne samo za korisnike usluge Narodna kuhinja, kako je do sad bio slučaj. Obezbeđeno je 320 paketa, koji su jutros stigli i odmah potom podeljeni, i nadamo se da smo obradovali najugroženije stanovništvo u Srbobranu, Nadalju i Turiji. To je naravno učinjeno u saradnji sa sve tri mesne zajednice, sa Opštinom Srbobran i Crvenim krstom, i čini nam se da je to jedan dobar potez na zadovoljstvo naših korisnika”, rekla je Svetlana Dragutinović, direktorka Centra za socijalni rad opštine Srbobran.

Uz sledovanje dnevnog toplog obroka, i korisnici Narodne kuhinje, u sva tri opštinska mesta, su dobili mesne dodatke i kolače, ali i druge konditorske i prehrambene proizvode, koje je Crvenom krstu Srbobran donirao stalni partner, Banka hrane Vojvodina iz Iriga.

Facebook Komentari