Proslavljen Badnji dan u crkvi "Uzvišenja Svetog Krsta"

Proslavljen Badnji dan u crkvi “Uzvišenja Svetog Krsta”

24. decembar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Crkva, Lokalna samouprava

Sve hrišćanske crkve zapadnog obreda, kao i rimokatolička kojoj pripada hram “Uzvišenja Svetog Krsta” u Srbobranu, danas sa svojim vernicima proslavljaju Badnji dan, najavljujući tako dolazak najradosnijeg praznika Božića. Ovom se prazniku po pravilu najviše raduju deca, kako je bilo i danas u porti crkve, gde su im, nakon mise, predstvanici lokalne samouprave podelili poklone.

Služeći prepodnevnu misu, Tibor Žunji, rimokatolički sveštenik u Srbobranu, poželeo je okupljenim vernicima srećan Badnji dan na mađarskom jeziku, a zatim se obratio i na srpskom, zahvalivši se predstavnicima Opštine Srbobran, a na prvom mestu predsedniku Radivoju Debeljačkom, prvo što su došli u crkvu na ovaj sveti dan, a zatim i što je lokalna samouprava obezbedila božićne poklone za svu prisutnu decu.

Nakon bogosluženja se prešlo u dvorište crkve, gde je nastavljen obred paljenja sveća, a potom su predstavnici Opštine Srbobran deci uručivali poklone čestitajući im Badnji dan i sutrašnji Božić.

Proslavljen Badnji dan u crkvi "Uzvišenja Svetog Krsta"

Povodom Božića Opština Srbobran je uputila i zvaničnu čestitku, koju potpisuje Radivoj Debeljački, za sve građane koji ovaj praznik proslavljaju 25. decembra. “Svim vernicima koji Božić proslavljaju po gregorijanskom kalendaru, svim sugrađanima sa kojim delimo i dobro i izazove, upućujem najiskrenije želje za dobro zdravlje, sreću i napredak u porodici, za sve vrednosti koje se vezuju za radosne dane Hristovog rođenja.

Proslavljen Badnji dan u crkvi "Uzvišenja Svetog Krsta"

Božić je praznik koji u naša srca donosi mir, budi dobrotu i solidarnost, i zato svima vama želim da dane praznika provedete sa osmehom na licu, među svojim najdražim, a da budućnost koja nas čeka bude prožeta upravo mirom, dobrotom i solidarnošću. Srećan Božić!”, stoji u čestitki.

Facebook Komentari