Besplatni paketići za svu decu

Besplatni paketići za svu decu

22. decembar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Škola

Završetak prvog polugodišta, i skori kraj godine, u vrtićima i osnovnim školama na teritoriji opštine Srbobran obeležen je veselo, podeljeni su besplatni paketići za svu decu, koje je kao i prethodnih godina, obezbedila lokalna samouprava.

Besplatni paketići za svu decu

Predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački, i predsednica Skupštine opštine Milena Alargić, u pratnji svojih bliskih saradnika, predstavnika Opštinske uprave i Mesnih zajednica, i Deda Mraza, obišli su u četvrtak svih devet objekata Predškolske ustanove “Radost“, družili se sa decom i predali im poklone.

Besplatni paketići za svu decu

Danas, u petak, besplatni paketići su uručeni đacima svih razreda osnovnih škola u Srbobranu, Turiji i Nadalju. Ovog puta bez Deda Mraza, jer su u pitanju školarci koji baš i ne veruju u njega, delegacija lokalne vlasti je prvo posetila OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, zatim OŠ “Vuk Karadžić”, potom OŠ “Petar Drapšin”, ta na posletku i OŠ “Žarko Zrenjanin Uča”.

Ideja da svako dete u opštini Srbobran dobije novogodišnji paketić, bar jedan pred praznike, postaje tradicija, za koju se predsednik Opštine nada da će biti praktikovana svake godine, bez obzira ko sedi u kabinetu ili koja je politička opcija na vlasti. “Ponovo smo uspeli u nameri da svu decu u našoj opštini, koja pohađaju vrtiće i osnovne škole, posetimo i poklonimo im paketiće pred Novu godinu. Lepo smo se družili, čuli od njih kako im je tekla ova i šta priželjkuju u 2024. godini, i poklonili im ovo što smo pripremili za njih. Za mene lično ovo je jedna od najlepših akcija u toku godine i veoma mi je drago što je prerasla u tradicionalnu, evo već treća godina za redom. Ovakve stvari treba da istaknu naš Srbobran, jer dečiji osmeh i radost ispunjavaju sve nas starije, pune naše baterije za budućnost”, rekao je Radivoj Debeljački, nakon što su besplatni paketići podeljeni u zabavištima i školama.

Uz sve izazove koji su zadesili školstvo, nakon tragedije u beogradskoj OŠ “Vladislav Ribnikar”, Debeljački je ocenio kako škole na lokalnom nivou ipak dobro funkcionišu. “I mi smo imali pojačan nadzor i kontrolu bezbednosti u školama, policija je bila svakodnevno prisutna, kao i danas, i nadam se da ćemo imati siguran nastavak škole i u 2024. godini.

Na nivou infrastrukturnog opremanja izražavam veliko zadovoljstvo, jer smo uspeli da unapredimo uslove obrazovanja u svim objektima. U Turiji je škola potpuno okrečena i izgrađen je sportski teren, u Nadalju je urađen deo krova, a sledi uređenje fasade. I ova škola dobila je uređen teren u dvorištu, dok se u Srbobranu, u školi ‘Vuk Karadžić’ priprema uređenje kompletnog krova. Pripremili smo projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju škole ‘Jovan Jovanović Zmaj’, za šta ćemo tražiti podršku Ministarstva za javna ulaganja. Svi vrtići su na zavidnom nivou, ali uvek može još bolje. Mislim da smo bili uspešni i da ćemo nastaviti istim putem u 2024. godini”, ocenio je predsedik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, te svim prosvetnim radnicima i drugom osoblju zaposlenom u školama i vrtićima, a na prvom mestu deci koja ih pohađaju, zaželeo srećnu Novu godinu i predstojeće verske praznike.

Facebook Komentari