Nova pobeda

Nova pobeda za KK “AKADEMIK”

25. novembar 2023.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Stigao je Košarkaški klub “Akademik” sinoć i do 8. pobede u 10. kolu Prve regionalne lige “Sever”, pred dve stotine navijača rutinski je u hali CST-a upisana nova pobeda nad KK “Nova Pazova” rezultatom 107:68, po četvrtinama: 29:12, 28:21, 29:20 i 21:15.

Ubedljivo je srbobranska ekipa nastupila već na startu i do kraja 1. četvrtine obezbedila sigurnu prednost koja je prelazila i 40 poena. Izostanak Alekse Birovljeva, zbog povrede, na ovom meču nije bio primetan, ponovo je minutaža ravnomerno raspoređena među igračima, svi su dobili zavidno vreme na parketu i poverenje trenera Jovice Andrića.

Nova pobeda za KK "AKADEMIK"

Velika minutaža za sve rezultirala je i velikim brojem poena u rukama većine njih, čak 7 košarkaša je steklo dvocifren učinak, a 11 se upisalo u strelce. Igor Šijačić je malo slabije počeo, bez poena u prvom delu, ali je zato do kraja utakmice izbio na čelo ekipe po učinku, postigao je 14 poena uz 1 trojku. Igor Dokić je ubacio 13 poena 3 trojke, Uroš Kanić 12 poena, kao i Miloš Vojnović i Isak Mijatović koji je ubacio i 2 trojke, Igor Todor je zabeležio 11 poena i 1 trojku, Luka Šarenac 10 poena, Saša Markez 8 od čega 2 trojke, Nikola Babić 6 poena, Bojan Grubić 5 poena i 1 trojka, dok je Luka Prentović imao 4 poena u skoru.

“Voleli bismo do kraja sezone ovako ubedljivo da pobeđujemo, ali to nije realno naravno. Sve čestitke mojim igračima na pobedi, ispoštovali su sve zahteve, odigrali su zaista dobro i tako opravdali ulogu favorita. Gosti nisu došli kompletni, sa samo 8 igrača, ali opet ni kompletni ne bi mogli mnogo više, mislim da pozicije na tabeli govore o razlici kvaliteta ekipa, mi smo 2. a oni 15.

Nova pobeda za KK "AKADEMIK"

Ove sezone našu igru krasi to da se poeni lepo rasporede po ekipi, nemamo klasičnog košgetera koji bi beležio preko 30 poena svaku utakmicu, što je bio slučaj do pre 2 sezone, to nadomešćujemo raznovrsnošću u napadu sa većim brojem igrača. Zato i ne mogu danas da istaknem nekog igrača posebno, niko nije jako odskakao učinkom, što uopšte nije loše, to je prava timska igra i pobeda”, rekao je posle utakmice Jovica Andrić, trener KK “Akademik”.

Pred srbobranskom ekipom je mesec velikih takmičarskih izazova, do isteka 2023. godine odigraće se još 4 kola, gde svi pretenduju na prvih nekoliko mesta tabele. Već 2. decembra “Akademik” će gostovati u Apatinu, tamošnji KK “Dunav” je trenutno 4. ali ima i utakmicu manje. Sa klupe ih predvodi košarkaška legenda Predrag Šuput, a u timu se na svakom meču ističu njegovi sinovi Milan i Uroš Šuput, koji u zbiru uvek imaju bar polovinu poena svog tima.

Odmah posle Apatina sledi utakmica u Srbobranu, 6. decembra, kad dolazi neporaženi lider tabele KK “Železničar” iz Inđije. Zatim sledi malo lakše 13. kolo, sa KK” Podrinje” u Mačvanskoj Mitrovici, ekipa koja je pre dva kola ubedljivo slavila protiv Apatinaca. 14. kolo se igra u Srbobranu i dolazi KK “Sveti Đorđe” iz Žitišta, trenutno šestoplasirana ekipa. Svaka nova pobeda vrlo je važna za KK “Akademik”, plasman u vrh tabele je već ispunjen, ali da bi se tu ostalo i možda osvojila liga, potrebno je nastaviti sa odličnim partijama baš u ovim izazovnim mečevima, naglasio je Andrić.

Facebook Komentari