Dan škole "Jovan Jovanović Zmaj" Srbobran

Proslavljen Dan škole “Jovan Jovanović Zmaj”

24. novembar 2023.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola

Tokom poslednjih mesec dana sve četiri osnovne škole u opštini su proslavile svoj dan, danas je svečanom priredbom to učinjeno i u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, gde je ceo program bio posvećen liku i delu pesnika Petefi Šandora, rođenog kao Aleksandar Petrović, čije su ideje jednako inspirisale umetnike i revolucionare srpskog i mađarskog naroda.

Erika Munjin Sokola, direktorica Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”, srdačno je pozdravila sve goste i poželela im dobrodošlicu na proslavu Dana ustanove. “Na prvom mestu, Dan škole ‘Jovan Jovanović Zmaj’ čestitam našim đacima, a zatim mojim kolegama i svim onima koji ovu školu smatraju svojom i da njoj pripadaju, bilo da su u nju dolazili kao deca ili profesori. Ovu priliku ću iskoristiti da se zahvalim svim našim prijateljima, onim ljudima koji na bilo koji način pomažu i utiču na to da naša škola nesmetano funkcioniše. Zahvaliću se Žoltu Sakalašu, potpredsedniku Pokrajinske vlade i pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, koji nam je uputio lepu pismenu čestitku za Dan škole, u kojoj kaže da su škole i prosvetari na najvećoj misiji koja postoji, i da država ne može bez te misije”, rekla je okupljenima Erika Munjin Sokola, pozvavši sve da isprate program koji su zajedno pripremili deca i nastavnici.

Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran, pratila je program priredbe iz prvog reda zajedno sa drugim uvaženim zvanicama, te je uputila nekoliko reči današnjim domaćinima: “U ime Opštine Srbobran, i u ime predsednika Opštine, upućujem čestitke pre svega đacima, a onda i svim zaposlenima u Osnovnoj školi ‘Jovan Jovanović Zmaj’. Verujem da ćemo nastaviti našu uspešnu saradnju, kako bi iz godine u godinu naše škole bile sve opremljenije. Još jednom čestitame i želim puno uspeha u daljem radu, a povrh svega da imamo sve više đaka”, poželela je Milica Zarić.

Facebook Komentari