Niz pobeda košarkaša nastavljen u Bačkoj Topoli

Niz pobeda košarkaša nastavljen u Bačkoj Topoli

18. novembar 2023.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Dosadašnji deo sezone Košarkaški klub “Akademik” je odradio skoro savršeno, posle 9 kola ekipa je nanizala 7 pobeda i tek 2 poraza, što srbobranski klub stavlja na visoku 2. poziciju tabele Prve regionalne lige “Sever”. Niz pobeda košarkaša nastavljen je sinoć u Bačkoj Topoli, gde je maestralnom igrom nadvladana ekipa KK “Topola”, rezultatom 70:81 (16:12, 22:25, 23:28, 9:16).

Sam start utakmice, i celu prvu četvrtinu, “žuti” su igrali polako, kao da im je trebalo privikavanje na parket u Topoli, ali su zato u nastavku našli ritam po kom su poznati širom Vojvodine. Čvrsta odbrana sa brzom tranzicijom u napadu i visokim brojem pogođenih trojki odlikovali su ekipu Jovice Andrića u nastavku utakmice, što nije ni moglo da se završi drugačije nego da se nastavi niz pobeda košarkaša iz Srbobrana.

Pored povrede koja ga muči iz kola u kolo, Aleksa Birovljev ne prestaje da pruža odlične partije, ponovo je bio najefikasniji igrač, sa 24 data poena i čak 6 pogođenih trojki. Maestralan nastup sinoć je imao i Igor Šijačić, požrtvovan kao i uvek, pobedi svog tima je doprineo mnogo više nego što to pokazuje koš skor, mada on nije zanemarljiv, 18 poena i 4 trojke. Dvocifren učinak je imao i Luka Šarenac, 14 poena i 2 trojke, Saša Markez 8 poena i 1 trojka, Miloš Vojnović 6 poena, Uroš Kanić i Igor Todor po 4 poena, dok se Bojan Grubić upisao sa 1 trojkom.

“Čestitam mojim igračima na novoj, važnoj pobedi, protiv ni malo naivnog protivnika. Došli smo do odnosa pobeda i poraza 7 na prema 2, što je za svaki respekt, pogotovo kad se uzme u obzir da na početku sezone niko u takmičenju, sem nas samih, nije nam davao šanse za uspeh. Pobeda u Bačkoj Topoli je i veća, kad se zna da Aleksa Birovljev i dalje igra pod povredom, a da Igor Dokić, naš najkorisniji igrač ove i prethodne sezone, nije mogao da igra, a da je zbog povrede izostao i Nikola Babić koji je u prethodnim utakmicama značajno doprinosio ekipi. Zaista, sve čestitke momcima”, rekao je nakon utakmice trener KK “Akademik”, Jovica Andrić.

Naredno kolo, 10. po redu, “Akademik” će igrati pred svojim navijačima u petak, 24. novembra, od 18:30, sa ekipom KK “Nova Pazova”. Iako je reč o protivniku sa dna tabele, nema opuštanja u domaćem sastavu, i ovoj utakmici se prilazi ozbiljno, kao i uvek, sa namerom da se niz pobeda košarkaša nastavi.

Facebook Komentari