"Petrovgrad" nadigran u Srbobranu

“Petrovgrad” nadigran u Srbobranu

12. novembar 2023.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Košarkaški klub “Akademik” Srbobran je u subotu igrao pred svojom publikom 8. kolo Prve regionalne lige “Sever”, sa KK “Petrovgrad” iz Zrenjanina, i tom prilikom ostvario pobedu rezultatom 110:85 (30:17, 22:21, 31:28, 27:19).

Nakon veće koš prednosti napravljene u prvoj četvrtini, domaći sastav je u drugu deonicu ušao laganije, što je dovelo do brzog topljenja viška poena. Na inicijativu trenera Jovice Andrića, do isteka poluvremena opasnost po vođstvo je otklonjena, u 3. četvrtini očuvana, a zatim u 4. i značajno povećana što je kao rezultat dalo veliku pobedu nad timom “Petrovgrad”.

Andrić je mišljenja da rezultat na semaforu nije realan prikaz odnosa snaga dve ekipe, “Petrovgrad” sigurno može mnogo više. “Čestitam momcima na pobedi. To je jedino dobro večeras, nisam zadovoljan igrom iako to može smešno zvučati sa 25 poena razlike na kraju. Znam da je bilo teško izaći na teren i zaigrati maksimalno posle samo tri dana od teškog poraza u Kuli. U tom derbiju smo igrali sjajno, dali sve od sebe, bili na domak pobede, ali na kraju smo ipak izgubili, takvi porazi umeju da zabole bole. Nakon svega čestitam mojim igračima na pobedi.

Istaćiću Nikolu Babića, odigrao je jednu izvanrednu utakmicu dao je 12 poena i ovu priliku koristim da ga pohvalim. Takođe, Aleksa Birovljev je već nekoliko nastupa na visokom nivou, pokazao je kakav je zaista košarkaš, ponovo je postiga opreko 20 poena i istakao se kao vođa ekipe. Na žalost, večeras se povredio, tačnije, obnovio je povredu zbog koje u 3. kolu nije igrao u Vrbasu, kad smo doživeli prvi od dva dosadašnja poraza. Večeras sam svim igračima dao šansu, niko na terenu nije proveo više od dvadesetak minuta. Za protivnika imam samo poštovanje, KK ‘Petrovgrad’ je jedna mlada i školovana ekipa, koja je danas došla bez 2-3 povređena igrača, a i takvi su pokazali da mogu da zaprete.

Mi ćemo u predstojećoj nedelji morati mnogo da radimo, da otklanjamo neke greške, ispravljamo loše stvari koje je ekipa imala na ovom meču, kako bi smo sledeće kolo u Bačkoj Topoli doveli sebe u situaciju da pobedimo. Iako ‘Topola’ ima samo dve pobede i trenutno je u donjem delu tabele, treba znati da su protiv lidera lige, neporaženog ‘Železničara’ iz Inđije, na poluvremenu vodili 12 poena razlike. Takođe, pobedili su KK ‘Sveti Đorđe’ iz Žitišta, jako ozbilju ekipu, i uvek igraju odlično na svom terenu, tako da gostovanje u Bačkoj Topoli neće biti lako”, kaže nekon sinoćnjeg meča trener KK “Akademik” Jovica Andrić.

On poziva Srbobrance da dođu u Bačku Topolu, nije daleko a podrška će značiti momcima. Ujedno se zahvaljuje svima koji su u pretposlednjem kolu došli u Kulu i navijali za “Akademik”, ističući da on i igrači to mnogo cene.

Facebook Komentari