AKADEMIK pobedio sa 38 poena razlike

AKADEMIK pobedio sa 38 poena razlike

04. novembar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Večeras odigrano 6. kolo Prve regionalne lige “Sever”, košarkašima KK “Akademik” je donelo veliku pobedu, sa čak 38 poena razlike savladali su KK “Radnički” Kovin. Rezultat je bio 103:65, po četvrtinama: 26:9, 24:23, 29:15, 24:18.

Tokom svih 40 minuta igre KK “Akademik” je imao kontrolu nad utakmicom, i pored izostanka Šarenca zbog povrede, tim je stabilno gradio rezultat, čak i u poslednjoj četvrtini kada su zaigrali momci sa klupe, kad je i mladi Uroš Madžgalj ostvario zavidnu minutažu.

Ekipu je ka pobedi impresivno vodio Igor Šijačić, od 18 trojki koje je tim postigao na ovom susretu, njegovih je 5, a ukupan broj poena koje je ubacio je 21. Svih 11 igrača su se upisali u strelce: Aleksa Birovljev 15 poena od čega 5 trojki, Uroš Kanić 12 poena i 3 trojke, Igor Todor 12 poena, Luka Prentović 10 poena, 1 trojka, Bojan Grubić 8 poena i 2 trojke, Isak Mijatović 8 poena, Nikola Babić 7 poena i 1 trojka, Igor Dokić 5 poena, 1 trojka, Saša Markez 4 poena i Uroš Madžgalj 2 poena.

“Pobedili smo ‘Radnički’ iz Kovina prilično lako i ubedljivo, na čemu čestitam momcima, ispunili su sve zahteve, shvatili su ozbiljnost meča i naše situacije. Iako smo bili dosta roviti, bez povređenog Luke Šarenca, uz igru nekoliko igrača sa povredama, ekipa je odigrala pametno, nametnuli smo naš ritam od starta i zabeležili važnu pobedu. Možda utakmica nije bila naročito lepa za gledanje, jer su gosti igrali sve vreme zonu 2-3, zbog čega smo mi morali više da šutiramo spolja.

Nakon pete pobede u šest kola ostaje žal za tim porazom u Vrbasu. Dva njihova igrača imaju dvojnu registraciju, igraju i za ‘Joker’ iz Sombora u Prvoj KLS ligi. Jednostavno, igrači koji beleže dvocifrene učinke u najvišoj ligi, sigurno da mi za njih nemožemo naći rešenje i zaustaviti ih. Ta dva igrača su igrala samo tu utakmicu protiv nas i pitanje je da li će uopšte ponovo zaigrati za Vrbas do kraja sezone. Posle pobede u Sremskoj Mitrovici, koja je bila mnogo značajna, evo uspeli smo da vežemo tri pobede i idemo u sredu u Kulu, od 17.00 časova, na derbi 7. kola.

Pozivam naše ljude, pošto gostovanje nije daleko, da dođu i podrže momke u do sad najvažnijoj utakmici prvenstva. Idemo da pružimo maksimum protiv ozbiljnog protivnika. Oni su vezali 4 pobede, u polufinalu Kupa su uspeli da nas pobede i sigurno neće biti lako revanširati im se. Nije problem izgubiti od bolje ekipe, ali je problem ako se ne pruži maksimum, važno je boriti se i pokazati da postoji velika želja za takmičenjem”, najavljuje trener KK “Akademik” Jovica Andrić. Luka Šarenac u ponedeljak skida konce i moći će da trenira, nakon čega će se znati da li će moći odmah i da zaigra u Kuli, a jasno je da bi njegovo prisustvo na terenu bilo važno za ekipu.

U samo nedelju dana “Akademik” će odigrati 3 prvenstvene utakmice. Već u subotu kod kuće dočekuje zrenjaninski KK “Petrovgrad”, od 19.00 časova, u okviru 8. kola Prve regionalne lige “Sever”.

Facebook Komentari