Društvo za borbu protiv šećerne bolesti "Plavi krug" i Crveni krst Srbobran kontrolišu zdravlje

Važno je dospeti do građana koji neredovno kontrolišu zdravlje

03. novembar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Zajednička želja da se dodatno obrati pažnja na zdravstveno stanje ekonomski ugroženih građana, dovela je do toga da Društvo za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug” i Crveni krst Srbobran, organizuju akciju besplatnih preventivnih pregleda za korisnike usluga Narodne kuhinje.

Pregled je uključivao utvrđivanje osnovnih zdravstvenih parametara organizma koji bi mogli indikovati neko obolenje, kao što su provera nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, promene u težini, i kroz razgovor sa građanima kojima članovi “Plavog kruga ” kontrolišu zdravlje.

“Veoma nam je važno da dospemo do onih građana za koje znamo da neredovno kontrolišu zdravlje, jer u takvim akcijama naše organizacije dobijaju pun smisao i tada ispunjavamo naš prevashodni cilj – otkrivanje promena i eventualnih bolesti na vreme. Danas smo pregledali građane koji koriste pomoć Narodne kuhinje, porazgovarali sa njima i posavetovali ih kako da budu odgovorniji prema sebi i svojim porodicama, kako i na koji način da poprave opštu sliku svoga zdravlja. ‘Plavi krug’ nastaviće da izvodi akcije kontrolnih pregleda u još većem broju, nastaviće i sa edukacijom, jer na taj način dajemo naš doprinos boljem zdravlju celog društva”, saopštio je dr Ilija Gazepov iz Društva za borbu protiv šećerne bolesti “Plavi krug” Srbobran.

Ovom prilikom je pregledano više desetina građana Srbobrana, isti su mogli da se posavetuju sa lekarom u vezi sa svojim zdravstvenim stanjem, takođe, dobili su i savete kako da smanje rizike oboljevanja od dijabetesa. Prethodno je “Plavi krug” sličnu akciju organizovao u Mesnoj zajednici Nadalj, gde je preglede obavio značajan broj stanovnika najmanjeg mesta opštine Srbobran.

Facebook Komentari