Svečano obeležen Dan škole Žarko Zrenjanin Uča

Svečano obeležen Dan škole “Žarko Zrenjanin Uča”

03. novembar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Priredbom u sportskoj sali u Nadalju, učenici i prosvetni radnici Osnovne škole “Žarko Zrenjanin Uča” proslavili su u prisustvo brojnih zvanica, Dan ove obrazovne ustanove. Svečanost je bila prilika i da se zaslužnim pojedincima, prijateljima škole, ukaže čast i uruče zahvalnice, kao i diplome đacima, što je obeležavanje praznika učinilo još posebnijim.

Da je OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” mesto okupljanja zajednice, potvrdilo je prisustvo velikog broja ljudi u gledalištu. Kao i većini malih mesta, gde nema mnogo ustanova oko kojih se stanovništvo okuplja, škola je mesto za koje su svi vezani u koje rado dolaze ne samo deca, već i odrasli, jer tu evociraju najlepše uspomene.

U Nadalju je tako od 1. novembra 1802. godine, kad je škola počela s radom, tada je u njoj bilo 29 đaka. Današnje ime, „Žarko Zrenjanin Uča“, dobija 1952. godine.

Priredba je počela svečanim izvođenjem himne Srbije koju su otpevali članovi školskoh hora, a zatim su se ređali mnogi učenici koji su uzeli učešće u kreiranju priredbe koja je ovwe godine u znaku ekologije i nosila je naziv “Priroda nam govori, vreme je da slušamo”. tako da je i program bio prilagođen nazivu.

Gostima i učenicima na kraju se obratila direktorka škole, Banislava Stanaćev koja je i pojedinim učenicima i radnicima škole koji su svojim zalaganjem i rezultatima skrenuli pažnju na sebe podelila diplome, zahvalnice i prigodne poklone, a među onima koji su dobili zahvalnice i simboličan poklon bio je i Radivoj Debeljački, predsednik opštine koji se u ime lokalne samouprave zahvalio i kazao da će škola u Nadalju i u narednom periodu imati podršku opštine, a zalaganje učenika je pohvalio i čestitao im na postignutim rezultatima.

Facebook Komentari