Nikola Lazetić posetio FK "Napredak" Nadalj

Nikola Lazetić posetio FK “Napredak” Nadalj

02. novembar 2023.

Mesto: Beograd, Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Lokalna samouprava

Nadalj je danas posetio Nikola Lazetić, nekadašnji fudbalski državni reprezentativac, a danas direktor mlađih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije. On je obišao lokalni fudbalski klub, gde se sastao sa čelnim ljudima Opštine Srbobran i FK “Napredak”.

Nikola Lazetić posetio FK "Napredak" Nadalj

Svrha posete je, na prvom mestu, uručenje donacije koju je FSS namenio baš sportskom kolektivu najmanjeg mesta u Opštini Srbobran. Nikola Lazetić je doneo komplet dresova: majice, šorceve i štucne, kao i lopte za treninge.

Lazetića je pred stadionom dočekao Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, sa svojim saradnicima, a zatim su ušli na teren gde se odvijao trening mlađih selekcija kluba. Proslavljeni fudbaler brojnih klubova, poput Crvene zvezde, Vojvodine, Torina, ali i reprezentacije naše zemlje, rado je razgovarao sa decom, podelio sa njima nekoliko saveta, govorio im o svojoj karijeri, i na kraju ono što je njima bilo najvažnije, fotografisao se sa malim fudbalerima i potpisivao im se na opremu.

Nikola Lazetića u Nadalju

Koliko je pažnja koju savezi pojedinačnih sportova pokazuju, značaja za male sredine, prvi je rekao Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, tokom svog obraćanja novinarima. “Ova poseta je podrška, ne samo Fudbalskom klubu ‘Napredak’ u Nadalju, nego i našoj lokalnoj samoupravi, koja se trudi da svim sportistima, deci i mladim ljudima, stvori najbolje uslove za bavljenje sportom. Izdvajamo značajna sredstva za sve fudbalske klubove, ali i za druge sportove, jer nam je cilj da imamo što više dece i mladih, uključene u sportske aktivnosti, rekreativno i na profesionalnom nivou. Za nas je podrška Fudbalskog saveza Srbije veoma značajna, a danas smo ovde upravo da bi videli šta još možemo da učinimo za fudbalski klub”, rekao je Radivoj Debeljački na terenu nadaljskog stadiona.

Miroslav Ivanović, sekretar FK Napredak Nadalj

Sličnog stava je i sekretar FK “Napredak”, Miroslav Ivanović, on smatra kako je za decu važno, da budu u prilici da upoznaju velika imena sporta. “Malim seoskim klubovima, kao što je naš, svaka donacija veoma je važna, za nas je sve veliko jer ne možemo sami da pokrijemo baš sve troškove. Danas ovde imamo 33 dece, a u klubu i preko 40, a takmičimo se u tri uzrasne kategorije. Mlađe kategorije su najvažnije, klub koji nema decu u svom sastavu ne treba ni da postoji. Za njih je veoma važno da u svom mestu vide velikog fudbalera i reprezentativca kao što je to bio Nikola Lazetić, zato veliko hvala na poseti”, rekao je Miodrag Ivanović, sekretar Fudbalskog kluba “Napredak” Nadalj.

Zadovoljan svim što je video, čak i iznenađenje brojem dece u klubu, i da su sva baš iz Nadalja, gost nije krio, zbog čega je pohvalio rukovodstvo kluba i lokalne samouprave. “Ova akcija Fudbalskog saveza Srbije traje već godinama i veoma mi je drago što imam priliku da posetim Nadalj i upoznam se ove ljude iz kluba i lokalne samouprave, sve one koji su spremni da pomognu rad ovog sportskog kolektiva. Zadovoljstvo je videti da ovako malo mesto uspeva da sačuva klub, da deca imaju lepu opremu i da treniraju na ovako lepom i urednom terenu, što je potrebno svakom klubu.

Nikola Lazetić

Fudbalski savez Srbije ovom malom donacijom želi da podrži razvoj našeg sporta u malim sredinama, a ovom posetom da uspostavi interaktivan odnos sa decom i uveri ih da treba da posvećeno rade od samog starta. Fudbal se ne igra samo na stadionima Crvene zvezde ili Partizana, fudbal ne igra samo A reprezentacija, upravo smo svi mi negde počeli u nekim malim mestima, u malim klubovima, korak po korak ostvarili svoje fudbalske snove, a oni koji to ne uspeju sigurno će kroz fudbal steći prijateljstva za ceo život”, kazao je Nikola Lazetić, direktor mlađih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije.

Facebook Komentari