Velika pobeda košarkaša u Sremskoj Mitrovici

Pobeda košarkaša u Sremskoj Mitrovici

29. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Odličnu, borbenu utakmicu, pametno odigranu, pružili su igrači Košarkaškog kluba “Akademik” na jučerašnjem gostovanju u Sremskoj Mitrovici. Pobeda košarkaša nad tamošnjim KK “Srem” rezultatom 66:78 (21:22, 09:17, 23:24, 13:15), smešta “Akademik” trenutno na drugo mesto tabele, odmah ispod inđijskog KK “Železničar”.

Tokom većeg dela utakmice dva tima su bila potpuno izjednačena, ako bi izostavili šta kaže semafor. “Akademik” je svoje šanse tražio u greškama domaćeg sastava, pametno i strpljivo gradeći razliku poen po poen, najviše u drugoj četvrtini. Tu je prvenstveno, veliku ulogu imala dobra odbrana, iz koje je ova pobeda košarkaša i proistekla, što je nateralo Sremce da igraju kako nisu navikli, i da pri tom daju mali broj poena.

Još jednu odličnu utakmicu je imao Aleksa Birovljev, kao i u susretu 4. kola Prve regionalne lige “Sever” kad je savladan KK “Sloven”, Aleksa je sakupio veliki broj poena, 28, sa čak 5 pogođenih trojki. Uroš Kanić je popravio utisak od tad, završio je meč sa 20 poena i 2 trojke, Igor Dokić sa 12 poena i 3 trojke, a dvocifren učinak je imao i Isak Mijatović, 10 poena.

“Čestitke s moje strane i za ostale momke, na velikoj pobedi i sjajno odigranoj utakmici. Do ovog susreta su ‘Akademik’ i ‘Srem’ imali učinak od 3 pobede i 1 poraza, sad smo ih pretekli, zbog čega je ova utakmica i bila od velikog značaja za obe ekipe. U narednom kolu igramo kod kuće, dolazi nam KK ‘Radnički’ iz Kovina, a mi i tu idemo na pobedu“, rekao je posle utakmice Jovica Andrić, trener KK “Akademik”.

Senku na ovu pobedu jedino baca povreda Luke Šarenca. Već tokom druge četvrtine, u jednom snažnijem duelu, dobio je udarac laktom u nos, nakon čega je odveden u bolnicu. Na sreću, nema preloma, rana je ušivena, i Šareni, koji je vrlo važan član srbobranske ekipe, moći će da se vrati na teren za desetak dana.

Facebook Komentari