Državni sekretar Dabić doneo vrednu donaciju Opštini Srbobran

Državni sekretar Dabić doneo vrednu donaciju Opštini Srbobran

20. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Danas je u Srbobranu boravio državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Đorđe Dabić, kako bi uručio donaciju od 20 laptop računara za unapređenje rada lokalne administracije.

Državni sekretar je dočekan od strane predsednika Opštine Srbobran, Radivoja Debeljačkog, i načelnice Opštinske uprave, Danijele Vujačić, koji su mu se zahvalili na donaciji, a zatim su u kabinetu predsednika porazgovarali sa gostom i o drugim mogućim pravcima saradnje republičke i lokalne administracije.

“Na prvom mestu, želim da se zahvalim državnom sekretaru pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, gospodinu Dabiću, na ovoj velikoj donaciji za našu Opštinu, koja će nam biti od velikog značaja. Računari će služiti da se unapredi naša uprava, da budemo funkcionalniji i da na taj način pratimo ono što Republika Srbija kroz digitalizaciju i sve druge procese, koji treba da omoguće našim građanima mnogo transparentniju i bolju dostupnost Opštinske uprave, želi da postigne. Trudićemo se, kao lokalna samouprava, da pratimo procedure koje je potrebno ispoštovati kako bi smo došli do nivoa na kom treba da budemo, a kako bi smo građanima bili na usluzi”, rekao je Radivoj Debeljački primajući donaciju u ime Opštine Srbobran.

Predsednik je zamolio gospodina Dabića da prenese reči zahvalnosti i ministru Martinoviću, ne samo što pomaže Srbobranu da lakše prođe tranziciju u digitalizaciji, već i svim drugim opštinama na teritoriji Republike Srbije, jer ta vrsta podrške mnogo znači, pogotovo manjim sredinama.

Državni sekretar Đorđe Dabić je izrazio veliko zadovoljstvo što je u Srbobranu, mestu koje prvi put posećuje, te mu je drago što dolazi sa vrednim poklonima. “Iskoristio bih priliku da svim Srbobrancima čestitam Dan opštine, 19. oktobar. Krivo mi je što, i pored sve dobre volje, nisam uspeo lično da prisustvujem svečanom obeležavanju ovog važnog datuma za Srbobran.

Državni sekretar Dabić doneo vrednu donaciju Opštini Srbobran 20 laptop računara

Zaista mi je veliko zadovoljstvo što sam u prilici da uručim donaciju od 20 laptop računara Opštinskoj upravi u Srbobranu. U razgovoru sa predsednikom Opštine sam saznao za velike projekte koji su pred lokalnom samoupravom i treba da se realizuju. Mi ćemo, kao Ministarstvo, da se potrudimo i izađemo u susret gde god budemo u mogućnosti, konkretno, razgovarali smo o projektu koji je u toku i koji bi mogao da se realizuje u Srbobranu, a to je uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta, što bi moglo, ukoliko projekat bude odobren, biti realizovano na radost svih građana koji imaju posla sa opštinskom administracijom, jer će na jednom mestu moći da završe sve svoje poslove. Na taj način će biti otklonjen problem koji postoji svuda, a to je šetnja od šaltera do šaltera. Naše ministarstvo posebno insistira na tome da građani dobiju mogućnost da sve svoje administrativne poslove završe na jednom mestu, želja nam je da na taj način ljudima olakšamo svakodnevni život”, otkrio nam je Đorđe Dabić, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Posebno ga je obradovalo što se, u već lepom mestu kakvo je Srbobran, realizuju brojni projekti koji će na različite načine unaprediti život svih građana, a samo mesto učiniti još lepšim. “Kad je reč o gradskom trgu, koji će za nekoliko dana ući u proces rekonstrukcije, svakako je jedna važna vest. Takođe je važno što se u svim mesnim zajednicama radi na asfaltiranju puteva, da vam dolazi i Brza saobraćajnica Sombor-Kikinda, a banjski kompleks koji je u planu da se izgradi, odnosno da se Hotel Elan konačno stavi u funkciju, je zaista nešto što raduje sve nas, jer će to unaprediti turističku ponudu Srbobrana”, za kraj je kazao gospodin Dabić.

Facebook Komentari