Ulične trke 2023

Ulične trke 2023 u Srbobranu

19. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava, Sport

Dan oslobođenja i Dan opštine, 19. oktobar, učenici sve četiri osnovne i jedne srednje škole proslavili su učešćem na velikom sportskom takmičenju koje se održava na ulicama Srbobrana, tradicionalna manifestacija “Ulične trke 2023”.

U organizaciji Centra za sport i turizam, u saradnji sa Sportskim savezom, uz pomoć Crvenog krsta i pod pokroviteljstvom Opštine Srbobran, “Ulične trke 2023” održane su danas sa ukupno 9 startova, i naravno u različitim dužinama staza, spram godina učesnika.

Zajedno su trčali 1. i 2. razredi osnovnih škola, zatim 3. i 4, 5. i 6, 7. i 8, naravno dečaci i devojčice u zasebnim trkama u svim generacijama, dok su učenici svih razreda Gimnazije i stručne škole “Svetozar Miletić” trčali zajedno.

Prva trka dana počela je u 11.00 časova, start je bio kod zadnjeg ulaza u JKP “Graditelj”, a cilj kao i kod svih trka, na mestu gde se sreću ulica Zmaj Jovina i Trg republike. Trčale su devojčice uzrasta 1. i 2. razreda, a staza je bila duga 200 metara. Prvo mesto je osvojila Lidija Pele (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbobran), druga je bila Kalina Kelečević (OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran), a treća Dunja Savin (OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” Nadalj).

Druga trka od 200 metara, samo deset minuta kasnije, bila je rezervisana za dečake istog uzrasta. Najbrži je bio Leon Šoltiš (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbobran), drugo mesto pripalo je Miroslavu Mijiću (OŠ “Petar Drapšin” Turija), treći je bio Aron Gavlik (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbobran).

Treća trka u dužini od 400 metara startovala je kod ulaza u kuglanu CST, i bila je rezervisana za devojčice 3. i 4. razreda. Prva kroz cilj je prošla Jovana Kaćanski (OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran), druga Jelena Dudvarski (OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran), treća Tara Siriški (OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” Nadalj).

Četvrta trka, dečaka 3. i 4. razreda, osvojena je od strane Nemanje Golubskog (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbobran), drugi je bio Matija Panić (OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran), a treći Miloš Srdić (OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran).

Petu trku, čija je staza duga 600 metara – start kod restorana “Gurman”, su trčale devojčice 5. i 6. razreda. Najbrža je bila Tamara Jocić (OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran), druga je kroz cilj prošla Fani Horvat (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbobran), a treća Nevena Perišić (OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” Nadalj).

Šesta trka je startovana za dečake istog uzrasta, gde je prvo mesto osvojio Mark Horvat (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbobran), drugo mesto je pripalo Aleksandru Džambasu (OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran), a treći je bio Miloš Simić (OŠ “Petar Drapšin” Turija).

Sedmu trku su trčale devojčice 7. i 8. razreda svih škola, staza u dužini od 800 metara počinjala je u ulici Hajduk Veljka, kod broja 28. Nikolina Perović (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbobran) je prva prošla kroz cilj, druga je bila Jovana Jovanović (OŠ “Petar Drapšin” Turija), a treća Ivana Grozdanić (OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran). Posebnu diplomu, za ferplej, organizatori su uručili Jani Pajović (OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Srbobran).

Osma trka, namenjena dečacima najstarijih razreda osnovnih škola, takođe na 800 metara, osvojena je od strane Stefana Bucua (OŠ “Petar Drapšin” Turija), drugo mesto je zaslužio Todor Brankov (OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran), a treće mesto Petar Bošković (OŠ “Vuk Karadžić” Srbobran).

Deveta trka, poslednja na manifestaciji “Ulične trke 2023”, namenjena srednjoškolcima i građanima, duga 1.000 metara, startovala je u ulici Hajduk Veljka, kod broja 48. U konkurenciji devojčica prvo mesto je osvojila Maša Šapi, drugo Darija Čergić, a treća je bila Helena Komlenac. Kod dečaja je prvi bio David miković, drugi Emil Papišta, a treći Stefan Sekulić.

Poklon majice su dobili svi učesnici trka plasirani od prvog do desetog mesta, a medalje i diplome su dodeljivane za prvo, drugo i treće mesto. Na cilju su učesnike dočekivali volonteri Crvenog krsta Srbobran, deleći im flašice s vodom i bombone. Kod podijuma su najbolje trkače čekali i uručivali im nagrade: Jovica Andrić – član Opštinskog veća zadužen za sport i omladinu, Slobodan Subić – direktor Centra za sport i turizam, Goran Radovanović – sekretar Crvenog krsta, i Mirjana Debeljački – ispred Sportskog saveza opštine Srbobran.

Facebook Komentari