Dečija nedelja

Dečija nedelja u vrtićima ulepšana poklonima

05. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Obilazak i darivanje mališana u vrtićima tokom Dečije nedelje je tradicija koju predsednik Opštine Srbobran poštuje bez izuzetka. Danas je Radivoj Debeljački, u društvu bliskih saradnika, boravio u četiri objekta PU “Radost”, gde su se družili sa decom i zaposlenima.

Poseta je započeta u vrtiću “Palčić”, gde je goste dočekala direktorica ustanove Biljana Bajić, a zatim sa njima nastavila obilazak u objektima: “Bambi” u Srbobranu, “Pepeljuga” u Turiji i “Bubamara” u Nadalju. Deca su posetioce nagrađivala pesmom, u svakom od objekta, i uz puno radosti sa njima delila svoje utiske iz zabavišta, a za uzvrat su im predstavnici lokalne samouprave podelili slatke paketiće kako bi Dečija nedelja bila još veselija. Naravno, slatki paketi su stigli do sve dece u svih devet vrtića.

“Tokom Dečije nedelje imamo zaista puno aktivnosti, jedna od njih je da obiđemo vrtiće i razgovaramo sa našom decom. Ona su uvek iskreni sagovornici, umeju da daju jako dobre savete i komentare na sve što radimo. Tu smo da čujemo šta imaju da kažu i njihove vaspitačice, kao i pomoćno osoblje, kako je to raditi u našim objektima i da rešavamo probleme ako postoje. Imamo ukupno devet zabavišta na teritoriji opštine, i zaista se trudimo da oni budu u dobrom stanju, da deca imaju što bolje uslove za boravak u njima, mislim da smo na visini zadatka, ali uvek može bolje”, rekao je danas nakon obilaska vrtića Radivoj Debeljački.

On je podsetio građane opštine Srbobran da je za petak zakazana Dečija olimpijada, kao vrhunac proslave Dečije nedelje sa najvećim brojem osmeha u jednom danu.

Dečija nedelja se u Srbiji obeležava od 1934. godine i predstavlja nacionalnu manifestaciju koja povezuje sve važne činiove društva sa ciljem zaštite dečijih prava. Ona se obeležava svake godine tokom prve nedelje oktobra, a od 1987. godine je uvedena u zakon o društvenoj brizi o deci. Osnovni dokument za planiranje i realizaciju aktivnosti u toku Dečije nedelje je Konvencija o pravima deteta Ujedinjenih nacija usvojena 1989. godine.

Facebook Komentari