Sednica Saveta Južnobačkog upravnog okruga

Sednica Saveta Južnobačkog upravnog okruga održana u Bečeju

04. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Sednica Saveta Južnobačkog upravnog okruga održana je u utorak, a domaćin sastanka predsednika opština i gradonačelnika ovog dela Vojvodine, bio je Bečej.

Sednica Saveta Južnobačkog upravnog okruga je upriličena u Bečeju sa namerom da se još jednom oda počast prerano, pre šest meseci preminulom predsedniku opštine Bečej Draganu Tošiću.

Sednicom Saveta predsedavao je načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković, a prisustvovali su članovi saveta, gradonačelnik grada Novog Sada Milan Đurić i predsednici 11 lokalnih samouprava sa teritorije JBO. U ime svih ovih jedinica lokalne samouprave, načelnik Južnobačkog upravnog okruga Milan Novaković položio je venac na spomenik Dragana Tošića.

Inače, na sednici je izneta aktuelna situacija od strane predstavnika Uprave za vanredne situacije Novi Sad i Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad, kao i inicijativa za obrazovanje jedinica civilne zaštite opšte namene u JLS sa područja JBUO. Opštinu Srbobran je na sednici predstavljao predsednik Radivoj Debeljački.

Facebook Komentari