Instaliranje nove opreme Dom zdravlja Srbobran

Instaliranje nove opreme donosi izmene u režimu rada Doma zdravlja

02. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Naredne dane u Domu zdravlja “Dr Đorđe Bastić” obeležiće veliki radovi na instaliranju i puštanju u rad novih savremenih dijagnističkih medicinskih aparata, za čiju je nabavku kroz razne programe obezbeđeno više od 20 miliona dinara.

Radovi će doneti i kratkotrajne izmene u režimu rada ustanove, zbog čega se direktor Doma zdravlja dr Vlastimir Kladar građanima Srbobrana, Turije i Nadalja obratio saopštenjem za javnost.

“Poštovani korisnici usluga zdravstvene zaštite u Domu zdravlja ‘Dr Đorđe Bastić’, od utorka, 03. oktobra, u RTG službi naše ustanove vršiće se obimni radovi demontaže 20 godina starog RTG aparata, kao i montaže novog, modernog aparata. Takođe, od četvrtka, 05. oktobra, počinje i demontaža starog mamografa i montaža novog sa CRF konfiguracijom. Sve vreme radova, kao i vreme do dobijanja neophodnih dozvola za kontrolu zračenja, koje izdaju odgovarajuće zvanične institucije, u Domu zdravlja neće se vršiti RTG snimanja.

Ova usluga svim pacijnetima biće dostupna u zdravstvenim ustanovama u okolnim mestima, o čemu su obavešteni rukovodioci ovih ustanova. Ovo se ne odnosi na ultrazvučne preglede, koji će se u našem Domu zdravlja vršiti redovno. Zbog svega navedenog, molimo korisnike usluga za strpljenje i razumevanje, jer radi se o dugoročno kapitalnim nabavkama i važnom opremanju, koje će značajno unaprediti nivo zdravstvenih usluga u opštini Srbobran”, navodi se u saopštenju koje je potpisao dr Vlastimir Kladar, direktor DZ “Đorđe Bastić”.

Kad je u pitanju nova oprema, u nizu zanavljanja aparata, Dom zdravlja je nedavno dobio defibrilator, o čemu više možete pročitati OVDE.

Facebook Komentari