Dve bronze sa SrbobRUN

Dve bronze za SrbobRUN

01. oktobar 2023.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: atletika, Sport

Na danas održanom 7. Zrenjaninskom polumaratonu, u organizaciji Sportskog udruženja „Zrenjaninski polumaraton“, dve bronze za SrbobRUN osvojili su Aleksandar Tatić i Dušan Srdanov, svaki u svojoj starosnoj kategoriji.

Pored pomenute dve bronze za SrbobRUN, dobra vremena su istrčali i drugi trkači iz Srbobrana, ukupno njih sedam: Jelena Nenadić Krivokapić, Dejan Ratkovica, Slobodan Miković, Veljko Mićić i Slobodan Krivokapić. Trčeći za sebe, klub i svoje mesto, svi su popravili lična vremena i zadovoljno istrčali polumaraton.

Sportsku manifestaciju u srcu Banata su otvorili najmlađi trkači, jureći Trgom slobode i glavnom zrenjaninskom ulicom. Već tradicionalno izdanje polumaratona, 7. po redu, okupilo je više od 800 učesnika raspoređenih u 4 discipline: polumaraton u dužini od 21,1 kilometar, trka zadovoljstva od 7 kilometara, štafetna trka od 3 puta 7 kilometara, i nordijsko hodanje koje je ove godine prvi put organizovano na stazi dugoj, takođe 7 kilometara. Sve je danas u znaku ovog broja, verovatno da je on i doneo sreću Srbobrancima.

Pobednici polumaratonske trke su: Prvak Srbije u trčanju na duge staze Đuro Borbelj iz Apatina, pobednik je polumaratona u muškoj, a Ivana Živković iz Beograda u ženskoj konkurenciji. Borbelj je stazu istrčao za 1 sat, 14 minuta i 5 sekundi, dok je Živkovićevoj za istu stazu trebalo 11 minuta 41 sekundu više. Drugo mesto kod muškarace osvojio je Vjačeslav Sokolov iz Novog Sada, a treće član zrenjaninskog Atletskog kluba “AS 023” Nemanja Đurić, koji je ujedno i najuspešniji domaći takmičar. U ženskoj konkurenciji, drugoplasirana je bila Aleksandra Pejić, dok je treće mesto zauzela Jasna Radivojev.

Najdužu trku dana je završilo 239 takmičara, trku zadovoljstva je istrčalo 460 trkača, štafetnu trku 24, a nordijsko hodanje 14 takmičara. Kompletan program ove sportske manifestacije vodio je popularni Igor Blažević – Prljavi inspektor Blaža.

Više detalja sa 7. Zrenjaninskog polumaratina, fotografija i informacija, možete pronaći na portalu vesti: Volim Zrenjanin.

Facebook Komentari