Ugovori na neodređeno za 9 radnika Doma zdravlja

Ugovor na neodređeno za 9 radnika Doma zdravlja

25. septembar 2023.

Kategorija: Lokalna samouprava, Zdravlje

Danas je u Domu zdravlja “Dr Đorđe Bastić” priređena svečanost na kojoj je devet zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi dobilo ugovor na neodređeno vreme. Koliko je ovo posebna prilika najbolje je opisao direktor dr Vlastimir Kladar, misleći na broj odobrenih ugovora: “Imam ugodnu dužnost, kakvu nikad nisam imao u svom dugogodišnjem lekarskom stažu.”.

“Ovaj čin je ispunjenje obećanja predsednika Srbije Aleksanda Vučića i obećanja Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja, ugovor na neodređeno predstavlja priznanje za nesebično požrtvovanje medicinskih radnika, pa tako i radnika naše ustanove, posebno za rad u vreme pandemije COVID 19, za rad u jednom veoma teškom periodu. Poštovani, sa vama sam ovde već pet godina, znate da rukovodim dobrovoljno, ništa ovde nema ‘na silu’, ali ovo danas ozbiljno obavezuje. Iako smo jedna od najboljih ustanova ovog nivoa u Srbiji, prva od 45 u Vojvodini, skrećem pažnju samo na jedno – tražim od vas više empatije i više dobrih i lepih reči za naše pacijente”, reči su koje je svojim kolegama uputio dr Vlastimir Kladar.

Govoreći o finansijskom delu novootvorenih radnih mesta, direktor Doma zdravlja je ocenio da se radi o, takođe, veoma važnom aspektu. “Samo na nivou našeg Doma zdravlja ugovori bruto vrede između 15 i 20 miliona dinara godišnje, a možete zamisliti kolika su ta sredstva na nivou države. Za ovako nešto su spremne samo društveno i finansijski jake i stabilne države”, dodao je direktor Doma zdravlja u Srbobranu, izrazivši nadu da će uskoro dobiti odobrenje za još jedan ugovor na neodređeno, za koleginicu koja je to svojim radom i zalaganjem zaslužila.

Ugovori na neodređeno

Uručenju ugovora je prisustvova i predsednik Opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, koji je ponaosob čestitao zaposlenima u zdravstvu.

“U opisu vašeg posla je humanost, a na nama svima, na donosiocima odluka u državi, na direktoru ustanove, na predsedniku opštine, je da pružimo svu podršku onome što radite i utičemo na uslove u kojim radite da budu bolji. Jedna od tih podrški je i ovaj potez naše države, ova nova radna mesta, za koja su se zalagala rukovodstva ustanove, lokalne samouprave i vrha države Srbije. Čestitam svima koji su danas primanjem ovih ugovora dodatno uvaženi za sve što su uradili u teškim vremenima. Uvek smo isticali koliko nam znači vaše zalaganje, posebno smo zahvalni za sve učinjeno za vreme pandemije, ali kao što znam da ćemo imati još izazova, isto tako znam da ćemo imati i ovakvih lepih trenutaka zadovoljstva”, u svom obraćanju poručio je okupljenima Radivoj Debeljački. Apostrofirajući humanost, kao istaknutu osobinu zaposlenih u Domu zdravlja “Dr Đorđe Bastić“, rekao je da će Opština Srbobran nastaviti da pruža snažnu podršku ustanovi u kojoj rade, jer to kao kolektiv zaslužuju, i ujedno, to je na korist svih ljudi na lokalu.

Facebook Komentari