Pionirke osvojile turnir u Nišu - ZKK Srbobran

Pionirke osvojile turnir u Nišu

25. septembar 2023.

Kategorija: Deca, košarka, Sport

Ženski košarkaški klub “Srbobran” je tokom vikenda učestvovao sa ekipom pionirki na Memorijalnom turniru “Bane Milačić” u Nišu, gde su se devojčice iz Srbobrana predstavile u najboljem svetlu, osvojivši pehar prvaka.

Pionirke su osvojile turnir koji organizuje Košarkaški saveza Grada Niša, u čast bivšeg trenera UŽKK “Student” – Baneta Milačića, prvog trenera koji je uspeo da niški klub uvede u Prvu ligu SFRJ.

Naše devojčice su u polufinalu pobedile ekipu OKK “Bagdala” iz Kruševca rezultatom 56:47, da bi zatim u finalu savladale i domaći sastav, UŽKK “Student” rezultatom 62:50.

Pionirke osvojile turnir Zkk Srbobran

“Ova generacija funkcioniše kao nedeljiva celina, u svakoj utakmici se požrtvovano bore od početka do kraja, za svaku loptu i jedna za drugu. Ponosan sam na njih, ne samo što su osvojile trofej, već što su ekipa u najboljem smislu te reči”, rekao je trener ŽKK “Srbobran”, Nikola Krga, nakon što su pionirke osvojile turnir u Nišu.

On je u ime kluba izrazio veliku zahvalnost firmi “Debeljački agrar”, i njenom vlasniku Branku Debeljačkom, jer je odlučio da sponzoriše kompletne troškove puta u Niš. Zahvalnost kluba ide i UŽKK “Student” iz Niša, treneru Branki Subić i predsedniku kluba na odličnoj organizaciji turnira, a roditeljima i deci iz Niša na toploj dobrodošlici i svemu što su pružili malim Srbobrankama.

Facebook Komentari