Košarkašice vezale i treću pobedu!

04. decembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Značajnu pobedu košarkašice ŽKK “Srbobran” ostvarile su danas u Beogradu, savladale su “Belle” na gostovanju ŽKK “Radnički” rezultatom 73:75, po četvrtinama 17:16,0 20:28, 16:8 i 20:23.

Sa samo 9 košarkašica spremnih da istrče na teren otišao je trener Slobodan Subić na meč 8. kola Druge ženske košarkaške lige Srbije. Uz Milicu Ćeran, koja nije igrala ni prethodno kolo, ovog puta izostale su Anđela Ružin, Mirjana Zorić i Mirjana Debeljački (Đokić), što je našu ekipu dovelo u situaciju da gotovo nema adekvatnih izmena na većini pozicija.

Kao da ih to ni najmanje nije opterećivalo, devojke su povele na startu utakmice i držale prednost, od 1 do 4 poena razlike, do pred kraj prve četvrtine, kad ih Beograđanke sustižu i preuzimaju vođstvo sa pola koša viška. U drugoj četvrtini gledali smo potpuno obrnutu situaciju, vođstvo domaće ekipe i sustizanje gošći pred kraj, s tom razlikom što su Srbobranske uspele iz -6, da završe prvo poluvreme sa +7 poena, što je bio i najbolji period igre malobrojne, ali kompaktne ekipe iz srca Bačke.

Drugo poluvreme donosi novu rezultatsku klackalicu, kao da je pad u koncentraciji jednih donosio motivaciju protivničkoj strani, još jednom su poslednja dva minuta četvrtine kobna po tim koji vodi i na pauzu, pred završnih 10 minuta igre, se odlazi uz minimalnu prednost domaćih košarkašica. Četvrta deonica utakmice donosila je prednost na semaforu onoj ekipi koja je u datom trenutku postigla koš, gotovo bez izuzetka iz napada u napad. Po 4. put na ovom susretu polednja 2 minuta odlučila su ko će posle sudijskog zvižduka slaviti. Sledi mini serija Srbobranki od 10 poena (sa 65:62, na 65:72), koju “Radnički” uz maksimalne napore nije uspeo da nulira do isteka 40. minuta, već stiuže do rezultata 73:75, nakon čega sledi slavlje na klupi ŽKK “Srbobran”.

Iako je minute na parketu ostvarilo 8 košarkašica srbobranske ekipe, samo se njih 5 upisalo u strelce, i sve sa više od 10 poena. Po drugi put su Jelena Curaković i Tisa Šućurović bile najbolje u pobedničkom timu, obe ponovivši double-double, Jelena sa 17 poena i 13 skokova, a Tisa sa 16 poena i 17 skokova, uz još 7 asistencija što je najviše u gostujućoj ekipi. Aleksandra Janković je imala nezapamćeno dobar nastup, i ona je ubacila 16 poena, od čega 2 trojke, dok je Sanja Dunđerski ubacila 15 poena i 3 trojke, a Jelena Ćurčić 11 poena i 1 trojku.

Komentar na utakmicu dala nam je Sanja Dunđerski: “Neizvesna utakmica od starta. Protivnice su od početka bile dominantnije u ofanzivnom skoku, međutim smo ih zaustavile u drugoj četvrtini. Odbranu smo svele na zonu i time im smanjile broj rešenja. Odlična energija je vladala, kao i tačna koncentracija onda kada je trebalo, kako bih ja uvek rekla: ‘Hladna glava je sve’, i stvarno sam ponosna na devojke, iako smo u jednom momentu treće četvrtine pale, uvek smo nalazile načine da podržimo i podignemo jedna drugu, što je itekako važno napomenuti!

Plus na sve to, trener Boba je odlično obavio svoj posao, prepoznao situacije protivnika kako u odbrani, tako i u napadu, i uvek nalazio rešenje ko je bilo ono pravo, a mi devojke smo pokušale i uspele da sve njegove informacije prenesemo na teren! Idemo dalje, sledeće nedelje nas očekuje jedna isto teška utakmica, ali verujem u svoj tim, i verujem da ćemo težiti samo ka pobedi”, odlično raspoložena nakon pobede bila je Sanja Dunđerski.

Naše devojke u narednom kolu dočekuju drugoplasiranu ekipu lige, ŽKK “Proleter” iz Zrenjanina, što će biti pravi ispit spremnosti za domaći tim, čak iako zaigraju u punom sastavu.

 

Facebook Komentari