vrtić "Barbi" Srbobran

Vrtić “Barbi” posetili gosti iz Subotice

20. septembar 2023.

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Predškolsku ustanovu “Radost”, odnosno njen vrtić “Barbi” u Srbobranu, posetila je u utorak delegacija Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, na čelu sa predsednikom Saveta – Arpadom Fremondom. Do posete je došlo nakon što su otpočeti radovi na dnevnom boravku u objektu.

Kako je tom prilikom rečeno, otvaranje dnevnog boravka za vrtić “Barbi” će biti od velike pomoći, najpre roditeljima iz ovog dela Srbobrana, jer neće više morati da vode decu u neko udaljenije zabavište, pošto će usluga produženog boravka sad biti dostupna i u Skopljanskoj ulici.

Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran, Biljana Bajić, direktorka PU “Radost”, članovi Opštinskog veća Beata Sabador Fodor, Kristijan Kočiš, o odbornik u Skupštini opštine Srbobran, Nandor Brašnjo, dočekali su u ime lokalne samouprave delegaciju iz Subotice. Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine u Srbobranu je predstavljala, njegova članica, Erika Munjin Sokola.

Predsednik Nacionalnog saveta Mađara Arpad Fremond zahvalio je lokalnoj samoupravi na pomoći pri otvaranja dnevnog boravka u vrtiću “Barbi”, i istakao da je Opština Srbobran izdvojila značajna sredstva za opremanje prostora. On je dodao da je NSM dodatno izdvojio 100.000 dinara za krevete sa opremom za decu. “Pre par godina uz pomoć Nacionalnog saveta objekat ‘Barbi’ je dobio novo dečije igralište, potpuno je sređeno grejanje i zamenjeni su svi prozori. Radujem se što smo sve vreme lepo sarađivali sa lokalnom samoupravom i u njoj našli partnera. Ovaj projekat rezultat je ekipnog rada”, rekao je Arpad Fremond i istovremeno izrazio nadu da će lokalna samouprava uspeti da održi radna mesta neophodna za rad dnevnog boravka, jer je sve to od posebnog značaja za ovdašnju mađarsku zajednicu. U objekat đe upisano 35 mališana, a 15 koristi usluge celodnevnog boravka.

Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srborban, istakla je da je od ukupno devet vrtića Predškolske ustanove “Radost”, od ove godine usluga celodnevnog boravka funkcioniše u čak sedam. “Zajedno sa Nacionalnim savetom mađarske nacionalne manjine obezbedili smo krevete, posteljinu, jastuke i igračke za decu, i ovo je samo jedan u nizu projekata koje smo zajedno uspešno realizovali. Deca u svim vrtićima u Srbobranu, Turiji i Nadalju naš su prioritet i trudićemo se da sve objekte jednako opremamo i unapređujemo”, rekla je Milica Zarić.

Facebook Komentari