Srbobran domaćin najboljim kadetima Vojvodine

Srbobran ponovo bio domaćin značajnog turnira

17. septembar 2023.

Kategorija: košarka, Sport

Svake godine Srbobran biva izabran od strane Košarkaškog saveza Vojvodine, pa i Košarkaškog saveza Srbije, da bude domaćin nekog od turnira za najbolje predstavnike ovog sporta u mlađim kategorijama. Protekla dva vikenda u Hali srbobranskog CST-a igran je kvalifikacioni turnir za učešće u Jedinstvenoj kadetskoj ligi Srbije.

Srbobran

U Srbobranu su se nadmetali najbolji mladi košarkaši Vojvodine, uzrasta 2007/08, iz klubova: KK “Vojvodina” Novi Sad, KK “Joker” Sombor, KK “Spartak” Subotica, KK “Tamiš” Pančevo i KK “Star” Novi Sad. Više o tome kako je uopšte došlo do toga da Srbobran bude domaćin jednog tako prestižnog turnira, saznali smo od Slobodana Subića, direktora Centra za sport i turizam u Srbobranu.

“Nudimo dobre uslove za odigravanje takmičarskih utakmica, kakve ima mali broj sportskih objekata van velikih gradova. Uz to, geografska pozicija našeg mesta odgovara većem broju ekipa, smešteni smo u srcu Bačke, pa i Vojvodine, tako da smo na pola puta većini ekipa. Za ovaj deo takmičenja prijavilo se pet klubova, i izrazili su želju da igraju na neutralnom terenu, zbog čega je Srbobran bio najbolje rešenje. U tim situacijama je teško odabrati nekog drugog, jer ponavljam, stvarno imamo vrhunske uslove, zbog čega smo već pet godina za redom domaćini bar jednog košarkaškog takmičenja, kadetskog ili juniorskog, u ženskoj i muškoj konkurenciji”, sa ponosom ističe Subić, i koristi priliku da se zahvali Košarkaškom savezu Vojvodine i klubovima, koji prepoznaju trud koji ulažu lokalna samouprava i sam CST, kako bi sportska dvorana u Srbobranu bila jedno reprezentativno zdanje.

Više informacija o samom takmičenju dobili smo od člana Opštinskog veća zaduženog za sport i omladinu, Jovice Andrića. “Prošli vikend su igrane dve utakmice subotom i nedeljom, a ovog vikenda se počelo već u petak, nakon čega će prvoplasirana ekipa na turniru obezbediti učešće u Jednistvenoj kadetskoj ligi Srbije, dok će druga i treća ekipa ići u baraž sa predstavnicima iz istočne, južne i centralne Srbije. Turnir je vrlo kvalitetan, organizacija je na visokom nivou, kako i priliči najvišem stepenu košarkaških takmičenja u državi”, rekao je Andrić, koji je uz kolegu Subića pratio utakmice, pa tako i subotnje finale u kom su se sastale jedine dve neporažene ekipe na turniru, KK “Vojvodina” Novi Sad i KK “Joker” Sombor.

Finalni susret bolje su otvorili Somborci, napravivši u prvoj četvrtini prednost od dvadesetak poena, istu su zadržali i čak minimalno povećali do poluvremena, a onda sledi obrt. Novosađani se u drugom poluvremenu vraćaju odlučniji i uspevaju da nadoknade koš zaostatak, ali nedovoljno da okrenu rezultat. Kadeti Košarkaškog kluba “Joker” iz Sombora pobeđuju sa četiri poena razlike i obezbeđuju direktan plasman u Jedinstvenu kadetsku ligu Srbije.

Facebook Komentari