Turnir za juniorke je završen – košarkašice Srbobrana su 4. u Srbiji

20. maj 2019.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport, Zabava

Ženski košarkaški klub postigao je veliki uspeh, ne samo plasmanom na završni Juniorski turnir već i plasmanom među 4 najbolje ekipe u državi. Posebne pohvale dolaze iz Košarkaškog saveza Srbije, koji je naš klub nagradio za besprekornu organizaciju turnira.

U nedeljnoj utakmici borbe za 3. mesto, košarkašice domaćeg tima pokušale su da nadigraju Novosadsku ŽKA, iako su znale da je protivnik mnogo jak. Takav stav i borba do samog kraja prepoznati su, i od strane publike glasno podržani. Na žalost “Belle” su izgubile taj meč sa 59:73, bez obzira na to treba da budu zadovoljne i slave ovaj veliki uspeh.

Iako su devojke iz NŽKA pokazale koliko su odličan tim, i da su zaslužile da se bore i za zlato, na utakmici za treće mesto pošteno su se namučile sa Srbobranskom ekipom. Uspevale su da podižu prednost iz četvrtine u četvrtinu i na kraju pobede sa viškom od 14 poena. Rezultat se po četvrtinama kretao: 18:22, 12:22, 12:13 i 17:16. Tri igračice NŽKA imale su dvocifren učinak. Maša Janković sa 19 postignutih poena, 7/9 sa linije penala i 6/9 za dva poena, uz 9 skokova, dok je kapiten Lena Radulović ubacila 17 poena, uz jednu trojku iz 6 pokušaja. Ana Perić je jedina upisala dabl-dabl učinak, sa 18 poena i 12 skokova.

Kod Srbobranki Tamara Ivkov pogodila je 15 poena, 4/6 sa linije penala, 4/10 za 2 i 1/6 za 3 poena. Imala je 4 asistencije i 9 skokova. Jelena Curaković 14 poena, Ivana Curaković 10, Mirjana Zorić 9. Nagalašavamo da su i ovaj meč “Belle” igrale bez Jelene Ćurčić, koja se povredila u prvoj utakmici protiv “Kraljeva” i nije mogla da pomogne svojim saigračicama.

Poslednja utakmica na turniru, bila je naravno ona koja je odlučivala prvaka države. “Crvena Zvezda” i “Radivoj Korać”, beogradski su timovi koji su imali priliku da se takmiče u finalu. Utakmica je bila vrlo neizvesna,  po četvrtinama 11:10, 12:12, 14:19 i 23:12, što je dalo i konačni rezultat 60:53 za “Korać”. Posle kraćeg slavlja pobedničkog tima, pristupilo se dodeli medalja, pehara i pojedinačnih nagrada.

Plaketa Košarkaškog saveza Srbije, uručena je ŽKK “Srbobran” za sjajnu organizaciju Finalnog turnira, a nagradu je primio Milorad Subić, predsednik kluba, od gospodina Dušana Projovića, potpredsednika KSS.

Najbolji strelac turnira Nadežda Nedeljkov (ŽKK Radivoj Korać), sa 61. poenom ukupno, dobila je pehar od strane Milorada Subića, predsednika kluba domaćina. Ista igračica je proglašena za MVP turnira, sa indeksom korisnosti 75, a pehar joj je uručio Goran Vuković, brat prerano preminule košarkašice Dragane Vuković, koja je bila veliki entuzijasta u ženskoj košarci, po kojoj ova nagrada nosi ime.

Pehar za ŽKK “Srbobran”, za osvojeno 4. mesto, uručena je kapitenu ekipe Mirjani Đokoić, a predao joj ga je Bojan Popović, naš bivši reprezentativac i komesar ovog takmičenja.

Bronzane medalje za Novosadsku žensku košarkašku akademiju uručili su Zoran Tir, stručni saradnik KSS, i  Bojan Popović . Pehar je kapitenu Novosađanki, Leni Radulović, predao Milorad Subić.

Srebrne medalje za Crvenu Zvezdu uručili su Dušan Projović, potpredsednik KSS i Zoran Tir, a gospodin Projović im je uručio i pehar.

Zlatne medalje ekipi Radivoj Korać, uručili su Projović i Ana Joković, prva dama naše ženske košarke i potpredsednica KSS. Šampionski pehar “Koraću” uručila je takođe Ana Joković. Više fotografija sa ove ceremonije možete pronaći u našoj facebook galeriji. Izjave pojedinih aktera turnira, i još fotografija, donosimo vam već sutra.

Facebook Komentari