Novi veliki uspeh Igora Panića

15. maj 2023.

Kategorija: Deca, Škola

Jedan od najistaknutijih učenika novosadske Elektrotehničke škole “Mihajlo Pupin”, Srbobranac Igor Panić, već drugu godinu za redom pravi izvanredne uspehe na republičkim takmičenjima. Ove godine se izborio za drugo mesto u državi kad je u pitanju predmet Programiranje.

Državno takmičenje je održano u beogradskoj Visokoj školi strukovnih studija elektrotehnike i računarstva, 14. maja 2023. godine, za šta se ovaj, nekada učenik OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Srbobranu, kvalifikovao osvajajući prvo mesto na takmičenju u svojoj srednjoj školi, u kojoj pohađa treći razred na smeru Elektrotehničar informacionih tehnologija.

Republičko takmičenje okupilo je najbolje buduće programere iz Srbije, njih 71, učenike trećeg ali i četvrtog razreda. Od maksimalnih 150 bodova, koliko je moglo da se osvoji na testu, Igor Panić je imao 140, što mu je donelo drugo mesto.

Igor je, u snažnoj konkurenciji, bio bolji od mnogih starijih učenika, ipak njegov uspeh nije iznenađenje kada se zna da je prošle godine bio državni prvak u poznavanju predmeta Osnove Elektrotehnike 2, o čemu je Srbobran Danas tad objavio izveštaj. Takođe, tad mu je upriličen prijem u Opštini Srbobran, a predsednik Debeljački mu je uručio poklon i čestitao u ime lokalne zajednice, o čemu je takođe objavljen vest.

Facebook Komentari