Održana je 70. Svečana sednica Atletskog kluba Srbobran

29. decembar 2022.

Kategorija: atletika, Deca, Sport

Priliku da svedu utiske i daju ocenu sportske sezone, na kraju godine, imali su sinoć članovi i uprava Atletskog kluba Srbobran na 70. Svečanoj sednici.

Bila je ovo prilika da se u širem auditorijumu odaju priznanja za rad i zalaganje mladim sportistima, ali i da se podnese godišnji izveštaj, kao plan i program rada za 2023. godinu.

Citirajući svoj prošlogodišnji govor, Imre Paška, predsednik SAK-a, naglasio je da je ove godine osvojen rekordan broj medalja na mitinzima na prvenstvima Vojvodine. “Jedino što nismo uspeli pre, je da sa državnog prvenstva donesemo koju medalju, na tome smo radili i dogodilo se. Zahvaljujem se roditeljima, svi su velika podrška klubu i bez njih ne bi uspeli da budemo tako masovno prisutni na nekim takmičenjima”, poručio je Paška na skupštini.

Klub broji oko pedeset atletičara i atletičarki različitih uzrasta, i značajno je istaći da treninge posećuju u velikom broju, gotovo bez izostanaka. Saopšteno je da će treninzi i dalje biti besplatni, bar dok se uslovi za održavanje trenažnog procesa ne poboljšaju. Tu se misli na odgovarajuće staze i svlačionice, o čemu se ove godine razgovaralo sa predsednikom Opštine.

Srbobranski atletski klub je u 2022. godini učestvovao na 23 takmičenja, od raznih mitinga do prvenstva Vojvodine i Srbije, što je rekordan broj. Od toga je na jednom i Srbobran bio organizator i domaćin.

Kao i većina sportskih klubova, tako i SAK opstaje zahvaljujući entuzijazmu ljudi koji ga vode, naravno lokalna samouprava je oslonac kao i svim drugim klubovima, ali je potrebno da izdvajanja budu veća jer su sve cene narasle, konkretno benzin potreban za košenje sadašnjeg terena.

Posle iznošenja svih podataka i zaključaka na Skupštini, prešlo se na onaj najlepši deo skupa, a to su uručenje nagrada takmičarima, kao i mala zakuska za kraj poslednjeg skupa atletičara u ovoj godini.

U nastavku možete pronaći dokument sa rezultatima pojedinačnih atletičara:

Facebook Komentari