U BISERU je uvek živo. Obeležen je Dan osoba sa invaliditetom.

06. decembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola, udruženje

Novi niz aktivnosti imali su korisnici Dnevnog boravka u Udruženju za pomoć MNRO “Buser” povodom obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održana je radionica sa učenicima OŠ “Vuk Karadžić” i priređene su tri dve izložbe fotografija.

Marinela Sabo, defektolog u „Biseru“ rekla je povodom ovog praznika, da su zbog broja aktivnosti odlučili da se obeležavanje 3. decembra produži i traje više dana. „Ovih dana podsetili smo se svih događaja koje smo imali tokom 2022. godine i izradili fotografije sa njih. Te fotografije korisnici dnevnog boravka okačili su na panoe. U saradnji sa zaposlenima u  OŠ ‘Vuk Karadžić’ i zaposlenima u Domu zdravlja ‘Dr Đorđe Bastić’, zaposleni u Udruženju ‘Biser’ i korisnici Dnevnog boravka su posetili te dve ustanove i izložili slike koje predstavljaju dešavanja i aktivnosti tokom ove godine.

U Erste Banci su nam ustupili prostor povodom prodajne izložbe, radova koje su korisnici radili na temu božićnih i novogodišnjih praznika. Kao treća aktivnost organizovana je inkluzivna radionica sa decom iz OŠ ‘Vuk Karadžić’. Radionica je održana u prostorijama Udruženja Biser u Proleterskoj 4. Deca su zajedno sa direktoricom, sekretarom škole i nastavnicom, posetila prostorije našeg udruženja. Nakon upoznavanja sa korisnicima Dnevnog boravka, deca iz škole su zajedno sa njima izrađivala novogodišnje čestitke i ukrase”, objasnila je Marinela Sabo.

U “Biseru” ističu da se raduju ovako dobroj organizaciji različitih aktivnosti, kao i veoma dobroj saradnji sa Domom zdravlja, bankom i školom, povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. U planu je da se ovakav tip inkluzivne radionice sa decom iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ realizuje i tokom sledeće godine.

Zadovoljstvo, usled ostvarene saradnje, moglo se čuti i sa druge strane. Slađana Kovačević, do nedavno aktivista Udruženja “Bisert”, a danas sekretar u OŠ „Vuk Karadžić“, na najlepši način spojila je stari i novi posao kroz inkluzivnu radionicu. “Đaci naše škole, članovi Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima (deo tima za borbu protiv nasilja, diskriminacije i zlostavljanja dece), posetili su Udruženje za pomoć MNRO ‘Biser’ kako bi zajednički obeležili Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. To je bila jedna od tri aktivnosti koje je naša škola činila povodom ovog dana, prvo je ‘Biser’ bio u poseti školi 2. decembra, izradili su i doneli pano sa svojim fotografijama kako bi predstavili svoje aktivnosti i rad tokom godine. Uz to organizovali smo predavanje za učenike starijih razreda, u okviru časa građanskog vaspitanja, na temu ‘Prava osoba sa invaliditetom’. Uz odeljenske starešine, na časovima smo o ovoj temi govorile Violeta Pivnički, psiholog naše školi, i moja malenkost”, rekla je Slađana Kovačević.

Facebook Komentari