Pobeda AKADEMIKA i u 10. kolu prvenstva

04. decembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Sinoćnom utakmicom “Akademik” se oprostio od domaće publike, bar kad je 2022. godina u pitanju, i to na najbolji način, pobedivši direktnog konkurenta u borbi za 3. poziciju tabele, KK “Železničar” iz Inđije, i to sa 10 poena razlike, nadoknadivši tako zaostatak od 6 koševa iz prvog susreta.

Prva četvrtina igrala se u potpunom egalu sa smenama u vođstvu, a završena je nerešeno. Vođstvo domaćih postaje značajnije tek sredinom druge deonice, ali i dalje nedovoljno za opuštanje, jer gosti su dominacijom na centarskim pozicijama sve vreme pretili. Do kraja meča igrači “Akademika” su vodili, nisu mogli da pređu granicu od maksimalnih 15 poena viška, padala je prednost i na samo koš razlike, ali ni u jednom momentu nije bila nulirana. Meč je završen rezultatom 89:79, po četvrtinama 23:23, 30:19, 15:19 i 21:18.

Do pobede je “Akademik” vodio kapiten Nemanja Nićin, iako je često pod košem bio nadvisivan trojicom centara “Železničara”, uspevao je da postigne velik broj poena, 23  ukupno, a pratio ga je Igor Šijačić sa 20 poena, od čega čak 4 trojke. Aleksa Birovljev ubacio je 18 poena i 1 trojku, Igor Dokić 10 poena, takođe 1 trojka, Luka Jošić 6 poena, Milisav Miljanić 4 poena, Nikola Babić i Miloš Ćetković po trojku, dok je Luka Prentović ubacio 2 poena.

“Pored pobede, koja je večeras najvažnija, bitno je što smo nadoknadili koš razliku. U prvom susretu u Inđini smo poraženi sa 6 poena i večeras smo uspeli da pobedimo sa više, tačnije sa 10 pona razlike, i naravno čestitam mojim momcima na tome”, počinje razgovor o utakmici trener Košarkaškog kluba “Akademik”, Jovica Andrić.

“Bio je ovo čudan meč, verujem da je publici bio dobar za gledanje sa puno tenzija na terenu, ali za nas u ekipi i na klupi vrlo težak. Ekipa iz Inđije je došla u Srbobran sa namerom da se nadmeće i da pobedi, ali smo mi nakon prve četvrtine uspeli da stavimo utakmicu pod kontrolu, sem sredinom 4. četvrtine kad nam gosti prilaze na samo 2 poena razlike. Ipak smo pronašli snage i uspeli smo da se vratimo privodeći mač kraju na najlepši način.

Čestitke još jednom igračima, njih 9 se upisalo u strelce, ali bih izdvojio Šijačić Igora koji je bio fenomenalan, pogotovo u momentima kad su gosti pokušavali da spuste rezultat, on je pogađao šuteve za 3 poena. Moram pohvaliti i Babić Nikolu, koji je igrao nekih 15 minuta i dao jednu trojku, uz zapažen doprinos igri cele ekipe. Mi trenutno nemamo nekog individualca koji može na svakoj utakmici da postigne veliki broj poena, kao što je pre bio slučaj, primorani smo da igramo drugačije, i rekao bih da se dobro snalazimo. Očigledan pozitivan skor sa 4 pobede u 6 utakmica, daje mi za pravo da kažem kako dobro radimo i da smo na dobrom putu”, ocena je Andrića nakon odigranog 10. kola Prve regionalne lige “Sever”. On se zahvalio publici na strastvenom navijanju, koje je zaista bilo bučno, a kako i ne bi kad je na tribinama bilo više od 200 ljudi.

Naredno kolo, poslednje u jesenjem delu sezone, KK “Akademik” će odigrati u Kuli, gde će srbobransku ekipu dočekati sastav KK “Hajduk”, utakmica zakazana za ponedeljak 12. decembar. Zatim sledi pauza do kraja januara, tek poslednjeg vikenda prvog meseca naredne godine ponovo će publika moći da gleda ove momke u nastavku borbe za ulazak u playoff.

Ostaju susreti sa “Novom Pazovom”, “Podrinjem” i u poslenjem kolu regularnog dela sezone dolazi “I came to play” iz Novog Sada. Situacija u B grupi lige “Sever” je nikad neobičnija. Nakon što je KK “Jedinstvo” iz Novog Bečeja ispao iz takmičenja, bodovi osvojeni u susretu sa njima više nemaju značaj jer ih je dobio i klub iz Žitišta, iako je izgubio u tom susretu, zbog čega je čak 6 timova, od 7 preostalih, u konkurenciji za ulazak u playoff takmičenja.

Facebook Komentari