Pobeda sa preko 30 poena razlike

27. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Kao retko kad do sad košarkašice ŽKK “Srbobran” ostvarile su sinoć pobedu sa 32 poena razlike, potpuno nadigravši gošće iz Ljuboivije tokom drugog poluvremena (78:46, po četvrtinama 17:13, 12:15, 21:07, 28:11).

Utakmica 7. kola, 2. lige Srbije, dovela je u Srbobran ekipu ŽKK “Mileševka”, obe ekipe su bile oslabljene za ovaj susret, konkretno za domaći tim nisu mogle da nastupe Milica Ćeran i Alekdandra Janković. Domaći sastav je imao očiglednu prednost pod košem i u visini uopšte, što je dovelo do rezultatske prednosti već na startu koja do kraja meča nije izgubljena.

Bolje su “Belle” izgledale i u akcijama, ali ipak gošće nekako uspevaju da ne dozvole stvaranje veće razlike od 5 poena tokom prve dve četvrtine. Iako su u proseku mnogo niže, igračice “Mileševke” bile su čvršće u duelima 1 na 1 i tako zaustavljale napade, čak su imale priliku i da izjednače na startu drugog poluvremena, ali je propuštaju. Sve posle toga bila je apsloutna dominacija Srbobranki, prednost je naglo počela da raste, za 2 minuta nastala je serija od 10 poena i to je slomilo volju igračica iz Ljubovije. Sa po 5 ličnih grešaka isključena je prvo Ivona Radonjić, nešto kasnije i Valentina Vasiljević, koja je do tad držala ekipu u igri, a na posletku i Danica Đokić.

Maestralno veče imala je Jelena Curaković sa 12 skokova i 26 poena (1 trojka), a pratila ju je Tisa Šućurović sa 14 skokova i 17 poena, obe su tako ostvarile double-double. Sanja Dunđerski jedina je još imala dvocifren broj ubačenih poena, ukupno 15, od čega 3 trojke, Mirjana Zorić ubacila je 8 poena, Jelena Ćurčić 6, Mila Ivetić 3, Mirjana Debeljački 2 i Tamara Kasa 1 postignut poen. Na ovoj utakmici igrale su i Anđela Ružin, Dunja Kulačin i Milica Jovanović, ali se nisu upisale u strelce.

“Ovo nam je druga pobeda za redom, na čemu čestitam mojoj ekipi. Pre ove, pobedile su na utakmici u Prijepolju, koja je bila u težim i drugačijim okolnostima. Dve nedelje u nazad smo imali malo intenzivniji rad na fizičkoj pripremi i nekim taktičkim detaljima u odbrani. Mislim da se to videlo danas, pogotovo kako je utakmica odmicala bilo je sve primetnije. Odbranom i tom jednom taktičkom idejom, potpuno smo iznenadili gošće. Moram reći da je protivnik večeras došao nekompletan, ali da je i pored toga pružio odličan otpor u prvom poluvremnu. Mi smo se u drugom poluvremnu razigrali, pronašli odgovarajući ritam i pobedili više nego ubedljivo, po meni čak ubedljivije nego što je to u većem delu susreta izgledalo. Čestitam ekipi iz Ljubovije na borbenosti, želim im da nastave da se bore i obezbede ostanak u ligi. Biće im teško, kao i nama uostalom, ali mi smo eto došli do treće pobede i nadamo se trećoj vezanoj”, reči su koje su se mogle čuti od trenera Slobodana Subića nakom sinoćnjeg meča.

Sledeće kolo ŽKK “Srbobran” odlazi u Beograd, gde će igrati utakmicu sa prestoničkim ŽKK “Radnički”, apsolutnim favoritom u ovom susretu. Naš trener je ovaj meč najavio rečima iz Alana Forda: “Ništa ne obećavamo i to ispunjavamo! Idemo na pobedu”, uz osmeh kaže košarkaški strateg.

Facebook Komentari