Danas je u Zmaju bilo svečano

24. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Proslavljen je danas prigodnom priredbom praznik Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj”. Dan škole svečano je obeležen od strane učenika, koji su pevali, recitovali i glumili na srpskom i mađarskom jeziku.

Obeležavanje je počelo polaganjem cveća pred spomen obeležje jednog od najvećih liričara srpskog romantizma, lekara, novinskog izdavača i ono po čemu ga većina najbolje zna, pisca dečije poezije Jovana Jovanovća Zmaja. Pored škole, njegovo ime ponela je i jedna od centralnih ulica u Srbobranu, baš ona u kojoj je živela njegova majka Marija Gavanski.

Posebnu čast školi učinio je Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice; koji je uputio zvaničnu čestitku za Dan škole.

“Izražavam zadovoljstvo dosegnutim nivoom kvaliteta obrazovanja u vašoj školi. Poznato nam je da se u vašoj obrazovnoj ustanovi veoma efikasno primenjuju proverene obrazovno vaspitne metode, koje omogućavaju uspešno sticanje znanja. Naš savremeni reformisani sistem obrazovanja podstiče model saradnje i partnerstva učenika i kompetentnog nastavnika u obrazovnom procesu. Prosvetni poziv je jedan od najlepših poziva pred kojim je lep i težak zadatak, dok pripremate mlade ljude za život i učite ih pravim vrednostima. Želimo vam da u svom pozivu pratite savremene tokove, da naučite decu da razvijaju svoje potencijale, da vrednuju jednakost i različitost, da poštuju sebe i druge i razvijaju plemenite ljudske vrednosti. Neka ih vaša mudrost povede tim putem”, stoji u čestitki sekretara Sakalaša.

Priredbi u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” prisustvovao je Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, uz njega i pomoćnik predsednika Zoran Dudvarski, kao i član Opštinskog veća u resoru prosvete i kulture. Prisutni su bili i sveštenici Srpske pravoslavne crkve, kao i Rimokatoličke, direktori školskih i drugih opštinskih ustanova, zatim brojni aktivni i penzionisani prosvetni radnici, prijatelji škole, roditelji učenika i dr.

Svečanost je iskorišćena da se na njoj uruče nagrade zaslužnim prosvetarima, za 10, 20, 30 i 40 godina radnog staža.

Facebook Komentari