Čas Domaćinstva u gostima kod “Ruke spasa”

23. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, udruženje

Radionice za decu, koje organizuje Udruženje žena “Ruka spasa” od početka su prilično posećene, a zainteresovanost dece i roditelja za njih je tolika da na žalost mnogi moraju biti odbijeni. Uslovi za prijem veći broj dece ne postoje, ipak, za grupu sedmaka iz Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” pronašao se jedan termin.

Predsednica “Ruke spasa”, Savka Lazić, kaže da je izuzetak napravljen jer je reč o deci koja veliki deo izrade rukotvorina mogu sama da urade, gotovo bez pomoći članica udruženja. “Mnogo je lakše raditi sa starijim učenicima, deca iz VII1 i VII4 odeljenja Jovine škole došla su kod nas u okviru izbornog predmeta Domaćinstvo, kako bi savladala ručni vez i šivinje. Iako smo mi uveliko naviknute na rad sa mnogo mlađom decom, lako smo se prilagodile, nadzor skoro da nije potreban, sve su to divna i vredna deca koja stvarno žele da nauče nešto novo, istovremeno i tradicionalno. Pravili smo platnene kesice punjene lavandom na kojima su bili izvezeni inicijali učenika”, pojasnila je gospođa Lazić.

Ona se zahvalila nastavnici Adrijani Vereš, kaja je dovela decu, jer je iskazala želju da ona nauče nešto korisno i lepo, i zato što kod svojih učenika podstiče znatiželju prema stvarima koje više nisu uobičajene, već su deo tradicije.

Facebook Komentari