Nastavlja se obnavljanje lokalne putne infrastrukture

17. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Nakon što je uklonjen stari gazeći sloj puta, jutros su počeli radovi na asfaltiranju u ulici Pap Pavla, koje je sa svojim saradnicima obišao Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran.

Kako ova duga ulica, koja vijugavo prati tok reke Krivaje, ima delove koji su u dobrom stanju, pristupilo se sanaciji deonice od ugla sa ulicom Jožef Atile, do kraja gde se sastaje sa Skopljanskom, jer je baš taj deo bio u lošem stanju. Radnici preduzeća “Bačkaput”, koje izvodi radove, počeli su danas sa popravkama oštećenja na donjem sloju asfalta, kako bi kasnije mogao da se nanese završni sloj.

Nakon što je pozdravio radnike i uverio se da radovi napreduju dogovorenom dinamikom, predsednik Debeljački se obratio prisutnim novinarima i podsetio na ovo nije početak sređivanja putne infrastrukture, i sigurno nije kraj. “Ovo je nastavak radova započetih još u proleće tokom kojih su u potpunosti rekonstruisani kolovozi u 25 ulica u opštini Srbobran, što je rezultat javno-privatnog partnerstva opštine Srbobran. Trenutno izvodimo radove u ulici Pap Pavla, taj projekat podrazumeva kompletnu rekonstrukciju kolovoza. Ovo je treća ulica u Srbobranu u kojoj su krenuli radovi u prethodnih nekoliko nedelja i očekujemo da u narednim danima sve bude uspešno završeno.

Podsećam da smo u prethodne dve godine uložilo oko 300 miliona dinara u putnu infrastrukturu, zajedno sa republickim budžetom, što je impozantna brojka, a veliki radovi nas očekuju i u budućnosti. Nećemo stati, nastavljamo obnavljanje puteva jer smo to videli i kao jedan od najvećih problema, a iste sugestije smo dobijali i od građana. Trudimo se da budemo građanima na usluzi, da uradimo sve što je u našoj moći i tako unapredimo kvalitet života u svim mestima opštine”, rekao Radivoj Debeljački po obilasku radova.

Radovi u ulici Pap Pavla iznose 10,5 miliona dinara, a u sve tri ulice 40 miliona dinara, što nam je na licu mesta potvrdio Miloš Jovanović, direktor JKP “Graditelj”. “Lokalna samouprava i Javno komunalno preduzeće su odlučili da novac investiraju u kompletnu rekonstrukciju ulica, jer znamo da je to mnogo bezbednije za građane koji koriste ove puteve. Neki pre nas su samo krpili udarne rupe, trošili ogromne pare, a i dalje smo imali nebezbedne i neugledne ulice. U zadnje dve godine je asfaltirano više od 12 kilometara puteva u ulicama na teritoriji opštine Srbobran i možemo reći da smo ovu godinu iskoristili maksimalno; počeli smo sa prvim danima proleća, danas je druga polovina novembra, mi i dalje radimo.

U svim ulicama u kojim radimo podrazumeva se da uradimo i bankine, proširimo kolovoz, kako bi sve bilo što bolje i bezbednije, kao i da duže traje. Intervenišemo mi i dalje na mestima gde treba zakrpiti udarne rupe, ali cilj je slušati građane i najkritičnija mesta u potpunosti rekonstruisati. Imamo timove koji su zaduženi za pojedine kvartove, razgovaramo sa građanima i problemima i trudimo se da reagujemo na njihove zahteve i sugestije. Ulica Pap Pavla je upravo jedna od njih za koju nam je sugerisano. Tu smo da budemo u službi građana, da ih čujemo i da izađemo u susret njihovim potrebama, jer to nam je i obaveza”, istakao je Miloš Jovanović.

 

Facebook Komentari