Opština Srbobran i Ritam Evrope nastavljaju saradnju

15. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Deo najvećeg balkanskog muzičkog takmičenja za decu, “Srbija u ritmu Evrope”, Opština Srbobran će biti i naredne godine, to su svojim potpisima danas ozvaničili Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, i Igor Karadarević, direktor “Ritma Evrope”.

Ugovor o nastavku saradnje potpisan je na obostrano zadovoljstvo, po rečima gospodina Karadarevića, finalni živi prenos iz Srbobrana je najbolji ikad održan, čime je postavljen visok standard koji naredni domaćin treba da dostigne. “Drago mi je što zajedno sa Srbobranom gradimo tradiciju najvećeg dečijeg festivala u regionu i zahvaljujući Opštini Srbobran smo imali do sada najbolji televizijski prenos na Prvoj TV. Daćemo sve od sebe da se saradnja nastavi i da deca Srbobrana, zajedno sa decom iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Mađarske stvaraju dobra prijateljstva i istoriju ovog muzičkog festivala. Srbobranu je ovo četvrti put da učestvuje na takmičenju ‘Srbija u ritmu Evrope’, tokom tog perioda imao je dve godine tokom kojih je bio u žiži interesovanja, 2021. kada je ostvarena pobeda, i ove godine u kojoj je vaša opština bila domaćin deci iz cele Srbije”, rekao je Igor Karadarević, nakon potpisivanja ugovora.

Jednako zadovoljstvo izrazio je i Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, koji je ocenio da je ipak najvažnija prilika koja se pruža deci Srbobrana, Turije i Nadalja, još jednom dobijaju šansu da se takmiče, budu deo najvećeg festivala za talente i iskažu ih na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću. “Zadovoljan sam na koji način smo izneli ulogu domaćina takmičenja i kako smo odgovorili na taj zadatak. Siguran sam da će deca ponovo biti naši dobri predstavnici i drago mi što zajedno sa ljudima iz organizacije takmičenja pronalazimo mogućnosti i prilike da oni iskažu svoj talenat i na sjajan način predstave svoj grad”, istakao je Debeljački tokom sastanka u svom kabinetu.

Oba sagovornika bili su složni da je u ovim neizvesnim vremenima najvažnije deci dati priliku da budu deca, da kroz pesmu i igru, a pod okriljem velike i ozbiljne organizacije, pokažu šta umeju. “Tim ljudi koji vodi Opštinu Srbobran, na čelu sa predsednikom Radivojem Debeljačkim, zaslužuje sve pohvale i zahvaljujem se na svemu učinjenom i podršci koju pruža”, dodao je za kraj Igor Karadarević.

Facebook Komentari