Subota u Srbobranu bila je u znaku fudbala

13. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Pretposlednja takmičarska utakmica u jesenjem delu prvenstva, u Područnoj ligi “Subotica”, donela je lokalnoj publici opštinski derbi fudbalskih klubova “Srbobran” i “Napredak”.

Viđeno je čak 5 golova, bilo je dosta publike koja je iskoristila neobično topao novembarski dan i došla na stadion u Šumici. Fudbal seniorskih sastava i lepo vreme nisu bili osnovni razlozi za veliku posetu, u prvom planu su bili: humanitarna akcija koju su inicirali fudbaleri domaćina, kao i mini utakmica najmlađih članova kluba, igrana u poluvremenu, zbog koje su roditelji ovih dečaka pohrlili na stadion. Sve ukupno, divan dan na Vašarištu.

Najmlađi su izašli na početku utakmice zajedno sa starijim igračima i pozdravili publiku, a nakon svoje utakmice su bili nagrađeni skoićima,

Kad je u pitanju susret dva seniorska tima, jasno je da kvalitetom nisu jednaki, ali su oba naša i zato je ova utakmica u najvećem delu vremena igrana bez tenzija, u pravom sportskom duhu, na gol više pa ko pobedi. Nadaljski sastav je pokazao kako ume snažno da zapreti golu protivnika, ipak nisu uspeli da dođu do bodova na ovom meču.

Već u 14. minutu Bojan Ćulum je doneo prvo vođstvo “Srbobranu”, nakon dobro izvedenog kornera prihvata loptu i šalje je u mrežu iza Nemanje Polića. Do pred kraj poluvremena ostalo je 1:0, “Napredak” uspeva da izjednači u 40. minutu. Reagujući na grub start u šesnaestercu, sudija Ateljević svira penal, izvodi ga Ivan Filipović za rezultat 1:1. Novo vođstvo Srbobrancima donosi Aleksandar Dugonjić u 58. minutu, za 2:1, a u 75. Lazar Vranješ povećava na 3:1. “Napredak” do isteka vremena, u 88. minutu, umanjuje razliku na 3:2, pogotkom Marka Šijačića, što ostaje i konačan rezultat ove utakmice.

“Bodovi jesu važni, i čestitam igračima na ostvarenoj pobedi, ali u ovom susretu imperativ je bilo nešto drugo. Moj utisak sa ove utakmice su naša deca, publika i najvažnije, iskazana humanost naših ljudi. Na predlog fudbalera Marka Sekulića da se pomogne njegovom drugu, teško povređenom mladom fudbaleru iz Budisave, Matavulj Bojanu, klub je odlučio da sav novac od prodaje ulaznica bude uplaćen za njegovo lečenje. Pozvali smo publiku da dođe u velikom broju na ovaj susret, u poluvremenu su dečaci, polaznici škole fudbala, igrali utakmicu pred navijačima, i tako je stvorena jedna divna atmosvera. Mislim da je deci to bilo uživanje, a i svima koji su ih gledali. Lepo je videti sa koliko energije ti dečaci igraju, pokazuju koliko su naučili i da srbobranski fudbal ima svetlu budućnost”, ocenio je predsednik FK “Srbobran”, Nemanja Perendić. Prikupljeno je 37.710 dinara, svako je u kutiju za pomoć ubacivao novca koliko je želeo i dobio za zauzvrat ulaznicu, ma koliko da su mogli da doniraju.

“Mislim da smo mi, i pored nerešenog rezultata u prvom poluvremenu, bili bolja ekipa, opravdali smo ulogu favorita i šteta je što nismo realizovali još koju šansu, a bilo ih je sijaset. Gostujućoj ekipi bih čestitao na zaista fer igri, želim im svu sreću i mnogo uspeha u osvajanju bodova tokom drugog dela prvenstva. ‘Napredak’ i ‘Srbobran’ su prijateljski klubovi, mi smo se maksimalno potrudili da im pomognemo u teškoj situaciji u kojoj su se našli. Poslali smo određen broj igrača na kaljenje u Nadalj, na to smo ponosni, pogotovo kad nam jedan od tih igrača da gol, mislim tu na Marka Šijačića. Još neki stariji igrači su otišli da pomognu, ukupno 5 njih, kako bi ovaj opštinski klub mogao da nastavi sa takmičenjem. Mi smo jedna opština, jedna kuća, zato mislim da je sasvim normalno da se klubovi pomognu u takvim situacijama, jer to pomaže razvoj sporta, pogotovo za decu u malim sredinama kakva je naša. U našem klubu ima puno dečaka koji treniraju, ako većina ostane u klubu do vremena kad stasaju za seniorski sastav, biće tu igrača i za 3 ekipe”, dodaje uz osmeh Perendić.

Situacija na tabeli u PFL “Subotica” je nakon 14 odigranih kola je vrlo zanimljiva, iza prvoplasirane ekipe FK “Đurđin” koja ima 36 bodova, sledi niz od 4 kluba sa 31 bodom, među kojima je i “Srbobran”. Ostalo je da se odigra još jedno kolo do kraja jesenjeg dela takmičenja, a zatim u 2023. godini sledi borba za osvajanje te druge pozicije koja vodi u baraž za ulazak u Vojvođansku ligu, mada ni prvo mesto, kojim se obezbeđuje direktan plasman, nije predaleko.

Sastavi timova na juče odigranom meču:

  • FK “Srbobran” – Dragan Ađanski (G), Branislav Ikrašev, Stanko Radosavljević, Davor Jelić, Ognjen Krstić, Aleksandar Dugonjić, Lazar Vranješ, Bojan Ćulum, Stefan Jorgić (C), Nemanja Komlenić i Čanad Lajko. Na klupi: Dejan Ilić, Zoran Milosavljević, David Miković i Marko Stojanović.
  • FK “Napredak” – Nemanja Polić (G), Miodrag Aleksijević, Miroslav Plazačić, Branko Buzadžin, Ivan Filipović, Stefan Miljević, Bojan Ergarac (C), Radovan Jovanović, Savo Klipić, Strahinja Sekulić i Marko Šijačić. Na klupi: Aleksandar Peškanov, Veljko Radovanović, Aleksa Dukić i Aleksandar Grujić.
Facebook Komentari