Košarkašice trijumfalno odigrale u Prijepolju

12. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Ženski košarkaški klub “Srbobran” imao je danas teško gostovanje u Prijepolju, na dalek put pošlo je svega 9 devojaka, ali se ispostavilo onih pravih, motivisanih i spremnih da naprave iznenađenje i domognu se bodova namenjenih pobedniku.

Posle serije loših rezultata, Srbobranke su u neizvesnom 6. kolu Druge lige Srbije, savladale tim iz gornjeg dela tabele, ŽKK “Mileševka” iz Prijepolja, rezultatom 67:74, po četvrtinama: 19:16, 16:18, 10:8 i 22:32. Delovalo je da domaća ekipa može do pobede, rezultatska klackalica je, tokom prve tri četvrtine, najčešće završavala na njihovoj strani. Minimalna razlika i mali broj poena obeležili su ovaj deo igre, a zatim u poslednjoj deonici preovladava bolja fizička pripremljenost vojvođanske ekipe i očigledno veća želja da se dođe do preko potrebne pobede.

Neigranje Sanje Dunđerski, jedne od ključnih igračica srbobranske ekipe, nadomestila je sedamnaestogodišnja Milica Ćeran, od starta je preuzela inicijativu i meč završila kao najkorisnija košarkašica gostujuće ekipe, uz 19 poena, 6 skokova i isto toliko ukradenih lopti. Jelena Ćurčić takođe sa dvocifrenim učinkom završila je ovu utakmicu, 14 postignutih poena i 8 skokova, 14 je pogodila i Anđela Ružin, od toga 1 trojka plus 6 skokova. Jelena Curaković postigla je 11 poena, 1 trojku i 5 skokova, Tisa Šućurović po 8 poena i skokova, Mirjana Zorić 8 poena. Milica Jovanovićć i Mila Ivetić nisu se upisale u strelce i pored solidne minutaže, dok Dunja Kulačin nije ulazila u igru.

Kapiten ekipe, Jelena Curaković, dala je prvu ocenu večerašnjeg susreta: “Da se trud i rad uvek isplate, dokaz je naša pobeda danas! Iako smo otišle sa skraćenom klupom, motiv, odgovornost i velika želja nisu manjkali na terenu. Iz tog razloga, želim pre svega treneru, i naravno svojim devojkama, da čestitam i da kažem jedno veliko BRAVO, što od prvog pa do poslednjeg minuta nisu odustale, što su pokazale šta znači karakter, i što je večeras zaista svaka devojka dala svoj maksimum i ostavila srce na terenu. BRAVO LAVICE MOJE!

Takođe bih napomenula da je Srbobran trenutno jedina ekipa koja je uspela da savlada ‘Mileševku’ na njihovom terenu, što nam daje ogromnu želju i veliki motiv, da sledeću nedelju iskoristimo maksimalno po pitanju treninga i da već za dve nedelje, pred našom publikom pokažemo bar deo ove večerašnje energije. Za kraj, zahvalila bih se ekipi ‘Mileševke’ na lepom gostoprimstvu i fer igri”, kaže, uz osmeh na licu, naša Jela Curaković.

Ništa manje euforične nisu bile ni njene saigračice, naravno i sam trener ekipe, Slobodan Subić: “Ova pobeda je dokaz da ekipa vredi, a takođe je potvrda da smo u protekloj nedelji doneli dobre odluke i promene, koje pozitivno utiču na ekipu. U teškoj situaciji, sa vezanim porazima, pa bolesnim igračicama i povredama, došli smo u Prijepolje sa 9 igračica. Velika zasluga svakako pripada devojkama, koje su bile konstruktivne, nadahnute i bez obzira na situaciju, došle da se bore i nadigravaju sa sjajnom ekipom. Čestitke za pobedu i hrabrost svakako idu njima. Na početku smo potpuno novog načina rada, i verujem da ćemo kvalitet naše igre još podići”, rekao je Subić posle utakmice u Prijepolju.

Sledeću utakmicu naše “Belle” igraće tek za 14 dana, 26. novembra u Srbobranu, kada će u srce Bačke doći ekipa iz Ljubovije.

Facebook Komentari