Proslavljen je Dan škole VUK KARADŽIĆ

08. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Dan rođenja Vuka Stefanovića Karadžića svečano je obeležen u Pozorištancu, izvođenjem priredbe, u organizaciji nastavnika i đaka osnovne škole koja sa ponosom nosi njegovo ime.

Slaveći rođendan najveće obrazovne ustanove u opštini Srbobran, ujedno se veličaju sva postignuća koja je Vuk zaveštao svom narodu. Takođe, danas održanom priredbom obeležen je i Dan prosvetnih radnika, te je uprava škole iskoristila priliku da se pred širim auditorijumom zahvali zaposlenima na predanom radu, ali i da čestita onima koji u ovoj godini navršavaju jubilarnu desetu, dvadesetu, odnosno tridesetu godinu staža.

Poklone i zahvalnice, svojim kolegama uručila je direktorica Osnovne škole “Vuk Karadžić”, Ružica Milić, ali se pre toga obratila okupljenima u sali i zahvalila im se što su došli da uveličaju proslavu škole.

“Danas slavimo rođendan Vuka Karadžića, kao što svi znamo, bio je reformator srpskog jezika i ostavio nam je na čuvanje veliku jezičku kulturu. Na nama je da je negujemo, da je čuvamo i na taj način čuvamo svoj identitet. Kako ćemo to najbolje uraditi? Tako što ćemo mlada pokolenja, naše učenike pre svega, vaspitavati i obrazovati upravo u tom duhu. Čast mi je što sam deo ovog kolektiva, što sam direktor tim učiteljima, nastavnicima i učenicima. Želela sam da na Dan škole uvedem jednu novinu, pogotovo što je danas i Dan prosvetnih radnika. Želim danas da pohvalim kolege koji su se istakli u toku školske godine, u različitim oblastima”, rekla direktorica Milić, nakon čega se pristupilo dodeli priznanja.

Publika na svečanoj priredbi bila je brojna, veliku većinu činili su đaci i njihovi roditelji, uz naravno predstavnike lokalne vlasti, na čelu sa predsednikom Opštine Srbobran, Radivojem Debeljačkim, članovima Opštinskog veća, direktorima javnih ustanova, organizacija i drugih obrazovnih institucija sa teritorije opštine, kao i sveštenicima Srpske pravoslavne crkve.

Facebook Komentari