Do kraja godine besplatni pregledi za 100 žena

07. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Saradnja Opštine Srbobran i Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić” obezbedila je besplatne preglede na karcinom grlića materice za još 100 žiteljki opštine Srbobran.

Serije pregleda će se obaviti krajem novembra i početkom decembra ove godine, potvrdila je danas dr Snežana Erceg, ginekolog u srbobranskom Domu zdravlja.

“Nakon veoma uspešne akcije skrininga na karcinom grlića materice u kojoj je pregledano čak 400 žena, ovoga puta akcija će obuhvatiti novih 100, ali naš fokus biće žene koje do sada nikada nisu radile Papa test ili su prethodni test uradile pre tri i više godina. Za prijavu je potrebno lično doći u Dom zdravlja i ostaviti svoje podatke, a pregledi će biti izvršeni u poslednje dve subote u novembru, i prve dve subote u decembru. Kao i prethodni put, podršku za vršenje pregleda dobili smo od Opštine Srbobran koja je obezbedila novac za kontrolu 100 žena. Papa bris nije bolan i nema mesta nikakvom strahu. Danas je u ginekologiji sve što se primeti jednostavno izlečivo u najvećem procentu, ali ako se zakasni ishodi mogu biti tragični”, objasnila je dr Erceg.

Takođe, ona je uputila apel ženama srbobranske opštine, posebno onim koje do sad nisu obavljale kontrolne preglede, odnosno one koje su na testu bile pre više od tri godine, da se odazovu pozivu i pregledaju se na jednostavan i bezbolan način.

Facebook Komentari