Poraz košarkašica kod kuće

06. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Neslavno se završio sinoćni meč za košarkašice Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”, uz svu želju za pobedom, uz podršku publike i uspelu humanitarnu akciju koja je pratila utakmicu, ipak su “Belle” poražene u 5. kolu Druge lige Srbije.

Rezultatom 68:75 (po četvrtinama: 17:16, 20:25, 7:18, 24:16) slavile su gošće iz Paraćina i istoimenog kluba. Neigranje Jelene Curaković na ovom susret, iako je bodrila svoju ekipu sa ivice terena, odrazilo se na učinak, ipak je ona kapiten i najkorisnija igračica ove ekipe. Takođe, veliki broj nerealizovanih napada, promašenih šuteva pod košem i nepronalaženje rešenja za centre paraćinskog tima, neminovno su doveli do poraza, i pored odličnog starta, vođstva tokom prvih 18 minuta i još bolje igre u završnici susreta.

Odgovornost kapitena preuzela je Sanja Dunđerski, imala je ubedljivo najveću minutažu, ubacila je 19 poena, 3 puta pogađala van linije 6,75 metara, i bodrila saigračice da nastave sa igrom i pri velikom rezultatskom zaostatku. Jelena Ćurčić bila je sledeća u nizu najkorisnijih u domaćem sastavu, ubacila je 15 poena, 2 trojke i ostvarila 9 skokova, isti broj poena uz 1 trojku postigla je Milica Ćeran, ali sa 8 skokova, Tisa Šućurović 7 poena i 9 skokova, Mirjana Zorić takođe 7 poena, Milica Jovanović postigla je 3 poena, dok su Aleksandra Janković i Anđela Ružin upisale sebi po 1 poen.

Trener ŽKK “Srbobran”, Slobodan Subić bio je strožiji u oceni utakmice nego inače. “Nakon 3 vezana poraza, umesto da treniramo jače nego obično, jer je bilo izgledno da večeras možemo pobediti, mi smo ove nedelje odmarali, treninzi su bili više rekreativni, a tako smo i utakmicu odigrali. Samo 42 odsto pogođenih slobodnih bacanja smo realizovali, bilo je neke energije i želje, ali nedovoljno za nastup pred domaćom publikom na svom terenu. Žao mi je što je to večeras tako izgledalo i što smo dodali 4. poraz u nizu.

Potvrđeno je da ove godine nema loših ekipa u ligi, ‘Paraćin’ je na papiru možda najslabiji, svakako slabiji od nas, ali kad su u 18. minutu poveli mi ih više nismo ugrozili ni jednom do kraja utakmice. Na tome im se mora čestitati, njima je ovo prva pobeda i želim im da obezbede opstanak u ligi jer mislim da imaju dobru ekipu. Očito je da ta borba i nama predstoji.

Veliko hvala publici koja je došla večeras i što su ljudi u velikom broju podržali humanitarnu akciju, bilo bi lepše da smo to krunisali slavljem na kraju. Inicijativa da se pomogne mladom fudbaleru je potekla od naših devojaka, jako lepa i dobra ideja koju su klub i navijači podržali mogla bi postati jedna tradicija na našim utakmicama”, rekao je Slobodan Subić. Sledeće kolo seniorke putuju u Prijepolje na utakmicu sa ŽKK “Mileševka”.

Facebook Komentari