Neočekivano ubedljiva pobeda!

05. novembar 2022.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Najavljivana kao utakmica u kojoj će se borbom do poslednje sekunde odlučivati pobednik, susret Košarkaških klubova “Akademik” i “Podrinje, ipak nije bila takva. Domaći sastav je ubedljivo slavio rezultatom 100:76 , po četvrtinama: 22:24, 28:15, 24:12 i 26:25.

Samo je prva četvrtina bila neizvesna, imao je “Akademik” početnu prednost ali se ona istopila do 9. minuta, nakon čega su momci iz Mačvanske Mitrovice uspeli da preokrenu. Druga četvrtina bila je potpuno drugačija, žuti su otvorili ovu deonicu igre serijom 14:0, i već tada odlučili pobednika, pokazalo se na kraju. Uspevali su gosti da umanje prednost, ali ni jednom više nisu bili u poziciji da rezultatski ugroze domaćina, U trećoj četvrtini je dominacija samo potvrđena podizanjem razlike, dok je u poslednjoj deonici igra bila relaksiranija, minute su dobili svi igrači i većina se upisala u strelce.

Čak 5 košarkaša “Akademika” imali su dvocifren koš učinak, od kojih se najviše istakao Igor Dokić sa 24 poena i 4 trojke. Nemanja Nićin postigao je 20 poena, Aleksa Birovljev 14 i 4 trojke, Milisav Miljanić 15 poena i 3 trojke, kao i Miloš Ćetković sa 14 poena. Koševe su još postizali: Nikola Babić 5 poena uz 1 trojku, Luka Prentović takođe 5, a Luka Jošić 2 poena.

Trener Jovica Andrić je posle utakmice dao ocenu da je na ovom susretu, kao i na onom u Novoj Pazovi prošle nedelje, prosto sve funkcionisalo kako treba. “Čestitam momcima, svaka čast na igri, prezadovoljan sam kako su izneli meč. Još jedna timska pobeda za nas, što pokazuje raspodela poena. Mislim da trenutno igramo vrhunsku košarku, da su se u poslednja dva kola stvari namestile, da je ekipa pronašla zajednički ritam, odnosno, da su se momci uigrali. Ispoštovali su sve što smo se dogovorili, trčali smo mnogo, umarali smo ih u prenosu lopte, napadi su nam bili produktivni, uz 100 datih poena, 5 igrača sa velikim dvocifrenim učinkom, 8 igrača se upisalo u strelce, tako da je moje srce puno.

Znali smo odakle nam preti opasnost iz ekipe “Podrinje”, daju 12 do 15 trojki po utakmici, zbog čega smo i hteli da im usporimo prenos lopte kako bi im ostalo malo vremena za postavku napada, u čemu smo i uspeli. Ono što jeste iznenađenje je, svakako, ovako ubedljiva pobeda. Imamo dobar učinak za sad, samo 2 poraza u 6 utakmica, što je jako važno jer nas u nastavku takmičenja očekuju 3 vezana gostovanja, gde će na svakom biti teško doći do bodova. Verujem u svoje igrače, to je jedan dobar skup momaka gde svi bodre jedni druge i tako udruženi možemo sa svima da igramo rame uz rame, što smo i pokazali za ovih 6 kola”, rekao je posle utakmice Jovica Andrić, šef struke KK “Akademik”.

Sledi poslednje kolo prve polovine regularne sezone, 7. po redu, zakazano za 12. novembar, kada će u Novom Sadu biti odigran meč između KK “I came to play” i KK “Akademik”. Reč je o klubu koji ima pobedu manje od Srbobranaca i sigurno će na svom terenu biti snažan suparnik, ali bez dvoumljenja tamo se ide po pobedu. Nakon Novog Sada počinju revanš susreti, prvo se ide u Novi Bečej iz kog je KK “Jedinstvo”, a zatim u Žitište u kom nastupa KK “Sveti Đorđe”, timovi koji su u Srbobranu izgubili sa 25 i 23 poena razlike.

Facebook Komentari